Маските няма да бъдат . Къде и кога трябва да

...
Маските няма да бъдат . Къде и кога трябва да
Коментари Харесай

Борисов разясни как ще се носят маските на открито

Маските няма да бъдат. Къде и по кое време би трябвало да се носят ще бъде в детайли обяснено в заповедта на здравния министър Костадин Ангелов, с която ще се вкара новото предписание. Това стана ясно от думите на премиера Бойко Борисов по време на постоянното съвещание на държавното управление.

" Точно и ясно би трябвало да се изясни на хората, че когато човек върви самичък по улицата, кара колелото, разхожда се в парка или е на открити места, където няма скупчване (на хора), не е належащо да носи маска. Ако желае – може да го стори, само че по негово предпочитание ", безапелационен е Борисов.

Заповедта на здравния министър ще влезе в действие от четвъртък, 22 октомври и ще остане в действие най-малко до края на ноември, когато изтича и наложената в България. Тя обаче евентуално ще бъде удължена най-малко до края на годината поради огромния брой инфектирани.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Предпазните маски към този момент ще бъдат наложителни и навън. П...

До четвъртък българите би трябвало да се снабдят с маски, преди условието да влезе в действие. Здравните управляващи чакат заболевамостта да намалее, в случай че ограниченията се съблюдават прецизно и дават за образец обстановката в други страни.

Министър-председателят изрично поддържа носенето на защитни маски, с цел да се ограничи разпространяването на ковид. " Болниците са претрупани сега, пациентите с COVID-19 са от ден на ден, заразява се медицински личен състав. Трябва да мислим и за лекарите, които са на първа линия ", прикани той.

Борисов посочи, че доста страни в Европа вкарват наложителни маски, в действие са изключителни положения, затворени са учебни заведения, заведения за хранене, търговски обекти. " Ние желаеме въз основата на убеждението и със прецизен надзор да запазим живота на медицинския личен състав, на всички чиновници на първа линия в борбата с COVID-19 и на всички български жители ", увери министър председателят.

" Обществата по света са разграничени и процентът на тези, които не имат вяра, че има COVID-19, се усилва. В същото време броят на инфектираните върви нагоре в цяла Европа, по тази причина без значение, че са в отбрана на здравето на хората, всички ограничения биват подлагани на подозрение ", сподели още министър председателят.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР