Маскирани мъже задигнаха 10 000 лв. от паркиран пред фурна

...
Маскирани мъже задигнаха 10 000 лв. от паркиран пред фурна
Коментари Харесай

Полицията на крак! Обир като на кино край Дупница: Маскирани задигнаха 10 бона от бус

Маскирани мъже отмъкнаха 10 000 лева от паркиран пред фурна в дупнишкото село Джерман микробус. Грабежът е осъществен в четвъртък към 14,30 часа, съобщи струма.бг.

Версиите за грабежа са две. Едната е за съучастничество на водача в обира, другата, че крадците са следели микробуса по пътя и са очаквали момента, в който водачът ще събере повече пари от обектите, на които е доставил стока, и тогава са работили.
Микробусът е на пазарджишка компания. С него се зареждат артикули за фурната на Георги Велинов в село Джерман. В четвъртък водачът оставил оборота на таблото и слязъл, с цел да смъкна стоката. В рамките на тези 10-ина минути са работили крадците.

След подадения сигнал за кражбата незабавно на мястото са пристигнали криминалисти от районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи – Дупница. Те са направили оглед на микробуса, разпитан е и водачът. Прегледани са всички видеозаписи на камери в региона на фурната, от което е станало ясно, че крадците са двама, били са с качулки на главите и ръкавици.

Една от камерите е снимала и автомобила на обирджиите. Те се придвижвали с “Нисан Микра ”, зелен на цвят, с пернишка регистрация. След инспекция в масивите на КАТ се оказало, че бусът е с подправени регистрационни табели.

За случая е известен дежурен прокурор в Дупница.

Жена, която живее на покрай фурната, съобщи: „ Предния ден забелязах двама мъже, които седяха на скамейка на нашата улица. Те не са от нашето село. Вечерта ги засякох да си купуват нещо от магазина и след това изчезнаха. Може да са и крадците, оглеждали са терена. Разбрах, че откакто водачът е слязъл от микробуса, един автомобил е спрял зад него. Взели са парите и са потеглили незабавно. Действието се развило за две-три минути ”, описа дамата.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР