Мъск също така се съгласи с блогър, който подчерта, че

...
Мъск също така се съгласи с блогър, който подчерта, че
Коментари Харесай

Илон Мъск: ако лобирането и адвокатите можеха да те закарат до орбита, Джеф Безос щеше да е вече на Плутон!

Мъск също по този начин се съгласи с блогър, който акцентира, че в случай че Блу Ориджин са се фокусирали върху градежа на ракети със същия хъс, с който подхождат към оспорването на състезанието, ракетата “Ню Глен ” към този момент щеше да лети до орбита. “Точно ”, бе сбитият коментар на бизнесмена. 

Междувременно галактически анализатори са обезпокоени от държанието на Блу Ориджин под управлението на прездента на компанията Боб Смит – другояче произхождащ от остарелия бюрократичен галактически бранш, в частност Хъниуел. Компанията обмисля да подаде тъжба в Съда по федерални тъжби, което би било опасен ход. Ако Блу Ориджин извива ръцете на държавните организации и държанието на компанията е в жанр “или подкрепяте проектопредложението ни, или ще ви съдим ”… то кой би въобще би желал да си взима алъш-вериш с нея?

Според анализатора Ерик Бъргър, който през вчерашния ден написа за Арс Текника коментар по случая, евентуално Блу Ориджин се пробва да подражава на СпейсЕкс, когато през 2004 година Мъск оспори процедура на НАСА за награждаването на Кистлър Аероспейс и в последна сметка си завоюва контракт за доставката на хранителни запаси до МКС. Но галактическата промишленост през 2021 г. има радикално друг образ от този през 2004 година. НАСА към този момент не е обезверена за снабдители, които да извършват поръчки – има ги СпейсЕкс и още доста други галактически компании. И най-важното – СпейсЕкс се изсилва, компанията е новаторска и бърза – до момента в който Блу Ориджин се настанява удобно в ролята си на остарял галактически снабдител, по сходство на Кистлър през 2004 година – с десетилетни вложения и галактически транспортен съд, който към момента не е готов да лети. 

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР