Мащабна полицейска проверка е проведена във Врачанско, като в хода

...
Мащабна полицейска проверка е проведена във Врачанско, като в хода
Коментари Харесай

Мащабна полицейска акция блокира Врачанско, разкриха куп престъпления. Има задържани

Мащабна полицейска инспекция е извършена във Врачанско, като в хода й са разкрити куп закононарушения. Това оповестиха от пресцентъра на регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи.

Вчера, на територията на ОДМВР Враца е извършена профилирана интервенция за противопоставяне на битовата престъпност в дребните обитаеми места, на контрабандата и разпространяването на акцизни стоки-тютюнeви произведения, алкохолни питиета без акцизен бандерол.

В хода на извършените дейности са разкрити причинители на закононарушения, нелегално притежавано оръжие, конфискувано е огромно количество алкохол без акцизен бандерол, както и немаркирани дърва за огрев, засечени са водачи, карали под въздействието на алкохол.

В полицейския арест е арестуван 47-годишен врачанин, който съгласно данните досега, през юли месец т.г., в заведение в регионалния град,е откраднал портмонето на клиент с персонални документи, 100 лв. и ваучери за храна на стойност 160 лева

При претършуване на частен дом във Враца криминалистите са иззели саксия с растение от рода на конопа. По случая е формирано досъдебно произвеждане по член 354а, ал.3. Срещу 21-годишен врачанин е формирано бързо полицейско произвеждане по член 343б, ал.3 от Наказателен кодекс. При проба с дрегер станало ясно, че мъжът е карал под въздействието на канабис.

При инспекция в два парцела в селата Три кладенци и Баница са конфискувани общо 7 куб.м. дърва за огрев, без контролна горска марка. Установен е причинител на кражба на тв приемник и прожектор от частен дом в същото село. 27-годишният мъж е арестуван в полицейския арест.

Непълнолетен гражданин на с. Тишевица е открит като причинителя на кражба на 20 лв. от частен дом в селото, осъществена на 10.08.2022г.

В два частни парцела в село Борован са открити и конфискувани общо 2 тона дизелово гориво, предмет на осъществени обири. Образувани са досъдебни производства. На територията на РУ-Бяла Слатина, полицейски чиновници и чиновници на Регионална дирекция по горите-гр.Берковица са разкрили нелегално добити дърва за огрев в осем частни парцела.

Иззети са общо 31 куб.метра дървен материал. Образувани са бързи полицейски производства. В частен парцел в село Попица, униформените разкрили 230 литра алкохол без акцизен бандерол. Образувано е бързо полицейско произвеждане, а в парцел в село Малорад – газов револвер и муниции, преправена въздушна пушка, ситно нарязан тютюн без български акцизен бандерол. По случая е формирано бързо полицейско произвеждане.

При претършуване на частен парцел в гр.Мездра служителите на реда открили засадени 5 растения от рода на конопа, с височина от 100-160см, от които е отделена зелена листна маса -канабис. В дома е открито в допълнение количество канабис, конфискувани са патрони за ловно оръжие, за които притежателят на парцела не имал позволение за предпазване. Задържан е 33-годишният ползвател на парцела. Образувано е досъдебно произвеждане по чл.354а, ал.3 и чл.354в, ал.1 от Наказателен кодекс.

Общо 2 тона дизелово гориво, предмет на кражба, са открити в два частни парцела в село Борован.

При инспекция на две къщи в село Бутан са открити и конфискувани 2 пушки и автомат. Притежателите на оръжията са арестувани в районно управление (на МВР) Козлодуй. Образувани са досъдебни производства.

От частен парцел в с. Михайлово е конфискуван тютюн без акцизен бандерол, а от различен – 121 литра алкохол без акцизен бандерол.

В рамките на извършени паралелни дейности на територията на РУ-Козлодуй са тествани 78 лица и 35 коли. Образувани са 2 досъдебни производства, арестувани са 4 лица.

Продължава издирването на водач, който през вчерашния ден към 12.30ч,. в региона на с.Баница блъснал с автомобила си пресичащ пътното платно и е избягал от местопроизшествието. Пострадалият бе настанен в болница.

В хода на подхванатите оперативни дейности чиновници на РУ- Бяла Слатина са открили автомобила и двамата пасажера в него – на 34 и 42 години, тестът на единия е дала позитивна реакция за приложимост на амфетамин. Работата по формираното досъдебно произвеждане продължава.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР