Мащабен инвестиционен план за 2 трилиона долара обяви американският президент

...
Мащабен инвестиционен план за 2 трилиона долара обяви американският президент
Коментари Харесай

Байдън налива 2 трилиона в икономиката

Мащабен капиталов проект за 2 трилиона $ разгласи американският президент Джо Байдън. Целта му е преустрояване на стопанската система на Съединени американски щати, което да разреши на Съединените щати да се опълчват на възхода на Китай, съобщи Българска телеграфна агенция.

Планът планува милиони американци да бъдат трудово ангажирани с реализирането на инфраструктурни планове, като да вземем за пример построяването на пътища, със оправянето с климатичните промени и с оказването на услуги като полагането на грижа за възрастните хора.

" Това е инвестиция в Америка, която се прави един път за едно потомство, не наподобява на нищо, което сме виждали или правили. Да, това е нещо огромно. Да, това е нещо смело. И ние можем да го създадем ", съобщи Байдън в Питсбърг.

Планът " ще сътвори милиони работни места с положително възнаграждение ", посочи американският президент, съобщи Франс прес.

" Не можем повече да отлагаме " модернизирането на инфраструктурите, сподели още Байдън.

Планира се едно от перата за финансиране на самодейността на Байдън да бъдат средства, събрани от увеличени корпоративни налози. Американският президент акцентира, че това не значи, че той е срещу капитализма.

" Вярвам в американския капитализъм ", акцентира Байдън по време на проявата си в Питсбърг.

Това е втората законодателна самодейност на Байдън на стойност трилиони долари за два месеца на президентския пост.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР