Мащабен графит на символа на българската природозащита брадатия лешояд вече

...
Мащабен графит на символа на българската природозащита брадатия лешояд вече
Коментари Харесай

Графит на брадатия лешояд посреща гостите на Пловдив

Мащабен графит на признака на българската природозащита брадатия лешояд към този момент ще посреща гостите на Пловдив . Мястото на графита е фасадата на постройка на EVN Топлофикация, ситуирана на бул. " Васил Левски " 236, който е основният вход към града от автомагистрала " Тракия ". Изображението се осъществя по план " НАТУРА 2000 в България - Нови хоризонти " на " Зелени Балкани " по стратегия LIFE на EС.

Брадатият лешояд е величествена птица, достигайки близо 3 метра обсег на крилата и с извънредно атрактивно оперение . Той е една от най-красивите птици в Европа и обект на запазване в Европейската мрежа НАТУРА 2000. Брадатият лешояд се смята за липсващ от страната ни тип.

Графитът е дело на художници от студио " 140 хрумвания ". Графитът е с размери 15 / 7 метра, което е повърхност над 100 кв. м. За неговото изрисуване е употребена профилирана фасадна багра, особено предопределена за външни условия. Боята е устойчива на взаимоотношенията на околната страна. Техниката употребена в реализация на стенописа е обичайната за монументалната живопис. Цветовете са съобразени с това да контрастират на близките здания, само че в същото време са хармонични на небето - естествения хабитат на брадатия лешояд. Реализацията на плана лиши 7 календарни дни.
 Нов уебсайт разкрива дивите кътчета и животни на Източни Родопи
Нов уебсайт разкрива дивите кътчета и животни на Източни Родопи

Сайтът ще бъде обновен с нови документални видеа, филми и снимки
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР