Машините за гласуване - 15 000 на брой - могат

...
Машините за гласуване - 15 000 на брой - могат
Коментари Харесай

Наши фирми искат да правят машините за гласуване

Машините за гласоподаване - 15 000 на брой - могат да бъдат създадени в България, съобщи Александър Чобанов от консорциум „ Българските машини за гласоподаване “ часове откакто държавното управление разгласи желанието за въвеждане на машинно гласоподаване.

Чобанов уточни, че машините наложително би трябвало да бъдат българско произвеждане: „ Беше направено през 2018 година пазарно изследване, че българската машина за гласоподаване е най-подходяща за българските условия. Имаме подготвеност да произведем тези 15 000 машини, тъй като изборите са национална сигурност. Не може да бъде поверена националната сигурност на България на непознати компании с непознати ползи “.

Симеон Славчев от политическа партия МИР приветства решенето за машинното гласоподаване и уточни, че в този момент държавното управление би трябвало да удържи на думата си: „ Да се направи един на цивилен и експертен съвет, който да набележи всички стъпки по въвеждането на машинното гласоподаване. От изявлението на министър-председателя стана ясно, че нито той, нито който и да било в Министерски съвет знае какво съставлява машинното гласоподаване “.

В продължение на седмици от МИР демонстрираха за машинното гласоподаване пред Министерски съвет.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР