Машинистът на високоскоростен влак в Южен Китай загина, а осем

...
Машинистът на високоскоростен влак в Южен Китай загина, а осем
Коментари Харесай

Високоскоростен влак в Китай дерайлира, има загинал и ранени

Машинистът на високоскоростен трен в Южен Китай почина, а осем индивида бяха ранени, откакто тази заран два вагона от композицията излязоха от релсите поради кално свлачище, съобщи Асошиейтед прес, като се базира на държавната телевизия, представен от Българска телеграфна агенция.

Произшествието станало на влизане в тунел в южната провинция Гуейчжоу. Композицията пътувала по постоянно направление към крайбрежния стопански център Гуанчжоу.

Ранените са в устойчиво положение. 136 души са евакуирани от влака в сигурност, заяви китайската телевизия.

Причините за произшествието се проверяват. Свлачищата станаха постоянно събитие в региона поради комбиниране от мощни дъждове и развиването на инфраструктурата в планинските зони, отбелязва АП.

Китай разполага с най-голямата високоскоростна железопътна мрежа в света, с обща дължина на релсите от 40 000 километра, и влакове, движещи се с по над 300 км/ч. Всяка година по нея са транспортирани стотици милиони пасажери, въпреки че потокът понижа доста поради рестриктивните мерки, свързани с пандемията от КОВИД-19.

Равнището на сигурност на системата като цяло е положително, отбелязва АП. Изключение прави единствено конфликтът през 2011 година на два влака покрай южния град Вънчжоу, който лиши живота на минимум 40 души и провокира публично неодобрение поради явен опит за прикриване на действителните размери на вредите.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР