Мъртви птици падат от небето в Германия. Причината за това

...
Мъртви птици падат от небето в Германия. Причината за това
Коментари Харесай

Защо падат мъртви птици от небето в Германия

Мъртви птици падат от небето в Германия. Причината за това е, че са развили пневмония, открили експертите. Симптомите при синигерите са най-вече нетипични и за жалост птиците не могат да преодолеят заболяването, оповестяват международните издания, написа Блиц.

Според данните на учените, болестта при птиците се дължи на бактерията Suttonellaornithocola, която не е рискова за хората и другите животни. В същото време експертите приканват жителите да не се доближават прекомерно покрай болните птици. Учените молят синигерите да не бъдат хранени на местата на всеобщата им зараза, тъй че здравите птици да не се разболеят.

Най-вероятно заразяването става по въздушно-капков път. Според статистиката, над 26 хиляди птици са умрели през последните 15 дни. Бактерията най-вече визира точно синигерите, макар че е имало случаи на зараза и на други птици. Плашещ брой трупове е имало в Рейнланд-Пфалц, Хесен и Северен Рейн-Вестфалия. През 1996 година бактерията Suttonellaornithocola провокира рухването на птици в Англия и Уелс. В Германия напастта доближи едвам през 2018 година.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР