Мартин Камбуров е фаворит за спечелване на наградата Футболист №1

...
Мартин Камбуров е фаворит за спечелване на наградата Футболист №1
Коментари Харесай

Мартин Камбуров фаворит за Футболист на годината

Мартин Камбуров е любимец за продобиване на премията Футболист №1 на България за 2021 година През тази година легендата на Локомотив Пловдив, който в този момент се състезава за Берое, усъвършенства върха по маркирани голове в А група.

Той осъществя своето попадение №254 на 13 септември по успеха с 1:0 над Царско село. По този метод Камбуров изпревари именития Петър Жеков с един гол.

До момента Мартин Камбуров не е ставал Футболист на годината. През 2017 година той остана на второ място, откакто беше изпреварен от Ивелин Попов. Ако в този момент завоюва, голаджията ще се трансформира в най-възрастния собственик на наградата.

На 13 октомври Мартин навърши 41 години. Ако се стигне до избирането му, това може да се одобри за изненада, защото Камбуров през тази година съумя да завоюва никакъв важен трофей или да направи мощни изяви за националния тим.

Единственото му значимо достижение е подобряването на върха на Петър Жеков. В случай, че продължи да играе и напролет, Мартин Камбуров може да стане рекордьор и по мачове в елита.

В момента върховото достижение в класацията се държи от Георги Илиев с 461 дуела. Нападателят на Берое все още има в своята статистика тъкмо 450 мача.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР