Мартин Грифитс, заместник-генерален секретар по хуманитарните въпроси и координатор на

...
Мартин Грифитс, заместник-генерален секретар по хуманитарните въпроси и координатор на
Коментари Харесай

Мартин Грифитс, ООН: Хамас не е терористична група

Мартин Грифитс, заместник-генерален секретар по филантропичните въпроси и координатор на незабавната помощ на Организация на обединените нации, сподели пред представител на Sky News в сряда, че не счита Хамас за терористична група.
Запитан за осъществимостта на военната цел на Израел да отстрани Хамас и да не разреши на терористичната група да има каквото и да е ръководство в Газа, Грифитс отговори: „ Хамас не е терористична група за нас, както знаете, това е политическо придвижване. Но считам, че е доста, доста мъчно да се изместят тези групи без контрактувано решение; което включва техните желания.
„ Не мога да се сетя за образец на място, където победа посредством война е сполучлива против добре укрепена група, терористична или друга. “
Говорейки за офанзивата на Хамас от 7 октомври, Грифитс сподели, че има „ цялостно схващане “ за „ контузията “, която е предизвикала на Израел, само че че Израел ще би трябвало да построи връзки със своите съседи без значение от това.
Грифитс също по този начин уточни, че Обединените народи се борят да доставят помощ в Газа и че палестинците няма къде да се изтеглят безвредно, откакто Израел е почнал интервенции в Рафа.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР