Мартин Божанов, по прякор Нотариуса, е заплашил адвокатка в съдебна

...
Мартин Божанов, по прякор Нотариуса, е заплашил адвокатка в съдебна
Коментари Харесай

Излязоха наяве нови скандални разкрития за Нотариуса: Заплашил адвокатка, наложило се да…

Мартин Божанов, по прякор Нотариуса, е заплашил адвокатка в правосъдна зала в София. Това е станало по гражданско дело в Софийския апелативен съд, който разглеждал спор за огромен парцел до Съдебната палата в столицата.
Инцидентът станал на 21 април 2017 година с ръководител на правосъдния състав Цветко Лазаров.
„ Телеграф “ сподели протокол от правосъдното съвещание, в който са записани дейностите и терзанията на страните по делото, както и фактът, че се е наложило да бъдат извикани служители на реда от Столична дирекция на вътрешните работи.
Предистория
Делото се води за солидна постройка на столичния бул. „ Витоша “. В съда е показан прелиминарен контракт за покупко-продажба сред притежателя на парцела Марийка Радкова и компания „ Спринт 2002 “ ЕООД с шеф Николай Христов Атанасов.
Според този контракт тя го продава за 400 000 лв., от които е получила 300 000 лв., а останалите ще вземе при приключването на договорката пред нотариус. Радкова е безапелационна, че не е подписвала този контракт и не е получавала никакви пари.
Фирмата обаче завежда дело за оповестяване на предварителния контракт за финален. Пред първата инстанция – Софийския градски съд, се вършат няколко тройни графологични експертизи, съгласно чиито изводи подписът на Радкова под предварителния контракт е достоверен и тя губи делото.
Отпор
Жената наема различен юрист – Мария Колева, която стартира борбата пред втората инстанция – Софийския апелативен съд. Защитата желае петорна експертиза. Заключението на движимостите лица е, че подписът на Марийка Радкова под предварителния контракт за продажба на парцела й не е достоверен.
На 21 април 2017 година в правосъдната зала се събират двете страни и специалистите. Изненадващо шефът на компанията Николай Атанасов показва две копия на скандални документи. Единият е запис на заповед – Атанасов да заплати 50 000 лв. на майката на съдията по делото, а другият е контракт за заем от 20 000 лв., които Атанасов да върне на едно от движимостите лица.
Сблъсък
Експертът декларира пред съда, че не е подписвал контракт за заем. Като доказателство сочи, че на датата, на която написа, че е формиран договорът, не е бил в страната и това може да се ревизира със очевидци и разпечатки от мобилни телефони. „ Доказуемо е, че съм отсъствал от страната, даже гласувах в друга страна, на 26-и бяха изборите “, декларира пред съда вещото лице.
Съдът отхвърля на настояването на компанията да си направи отказ. „ Представените доказателства са ксерокопия и актуалният състав смята, че те са направени съзнателно за задачата на актуалното произвеждане, с цел да се дискредитира както правосъдният състав, по този начин и позволената от съда експертиза и назначени движимости лица “, написа в протокола от съвещанието.
Божанов
Тъкмо делото да стартира, и човек, който не е страна по него, се обажда в правосъдната зала: „ Да не се дава ход на делото. Разполагам с оригинал на контракт за заем, само че няма да го показва “. Тогава по искане на съда е снета „ самоличността на разположение, което нарушава реда в залата “.
От персоналната му карта излиза наяве, че това е Мартин Божанов. Той декларира пред съда, че е съучастник в сдружението, което е закупило „ Спринт “. Казва, че няма да даде на съда оригинала на контракта за заем, защото името на съдията е представено в тъжба на Атанасов до ГДБОП.
„ Как ще ви показва оригинала на вас, господин ръководител. Ще го предам на прокуратурата и на ГДБОП “, декларира Божанов.
Уплах
Адвокатката на собственичката на парцела се оплаква, че тези документи не са й дадени да се запознае с тях. Докато съдът се съвещава, тя пита специалиста защо става въпрос. „ Изведнъж господинът, който не познавам (посочва Мартин Божанов), стартира да ме атакува.
Почувствах и имам подозрения за опасност против мен. Свидетели са всички в залата. Нито зная кой е този човек, нито го познавам, нито съм се обръщала към него по някакъв мотив. Аз в този миг се усещам обезпокоена.
Аз усещам опасност за живота си “, декларира пред съда юрист Мария Колева. Тя желае прекъсване на делото и документите да бъдат изпратени на прокуратурата, която да ги ревизира, както и компания „ Спринт “.
Разпити
Съдът разпорежда да се снимат персоналните карти на всички присъстващи в залата, а в нея никой да не влиза или излиза. Делото е прекъснато и съдът си прави отказ.
„ Налице са условия, които способените органи ще открият дали съставляват закононарушение или не, заради което бе извикана група от Столична дирекция на вътрешните работи, на която ответниците по жалбата ще би трябвало да показват всички оригинали, които не желаят да показват на съда заради подозрение, че ще бъдат откраднати или изгубени “, стимулира се съдът.
В идващите часове служители на реда разпитват всички, които са участвали в правосъдната зала.
Впоследствие делото е разпределено на различен състав на САС и то е извоювано от собственичката на парцела, т.е. е потвърдено, че тя не е подписвала прелиминарен контракт за продажбата му. Мартин Божанов и Николай Атанасов не съумяват да го придобият.
Мъглата на следствието
Временната комисия за инспекция на обстоятелства и условия, свързани с активността на групата към Мартин Божанов, продължава да изслушва жители, съдии и прокурори.
След убийството на Нотариуса на 31 януари т.г. в затворен комплекс на територията на някогашните дипломатически тенис кортове в Горна баня се заприказва, че мъжът е бил брокер в правосъдната система.
До момента няма публична информация дали е бил помощник на Министерство на вътрешните работи, дали полицейски коли са пазели клуб SS, където са се събирали представители на правосъдната власт. Не се знае и до каква степен е стигнало следствието в СГП въз основа на предадени преди близо 2 година от ГДБОП материали за групата на Божанов.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР