Мартенският брой на модното списание Vogue с Ким Кардашиян на

...
Мартенският брой на модното списание Vogue с Ким Кардашиян на
Коментари Харесай

Обвиниха Ким Кардашиян за културно присвояване

Мартенският брой на стилното списание Vogue с Ким Кардашиян на корицата беше остро неодобрен за културно заграбване. На фотографията Кардашиян театралничи със стайлинг от дизайнери, в това число Валентино, Балмейн, Баленсиага и Loewe, само че много сходни по жанр с предни корици с цветнокожи фешън икони.

Неочаквано за създателите на стайлинга, вместо да се концентрират върху изявлението с Ким за личностното й израстване от икона на бюти промишлеността към самоосъзнаването и намирането на благополучие „ като себе си “, потребителите на обществените медии разкритикуваха копирането на стайлинга на чернокожите Бионсе, Нина Симоне и Наоми Кембъл.



За доказателство, известият фешън акаунт в Instagram Diet Prada разгласява фотоси за съпоставяне.

Колаж демонстрира прочут кадър на Симоне, където косата й е прибрана във висок островръх кок с перлени украси, а до него е портрет на Кардашиян с трагичен кок в доста подобен жанр.

„ В средата на Месеца на черната история (отбелязван в Съединени американски щати през февруари в памет на цветнокожите герои от миналото) ни хвърлят това... да ни споделят, че Кардашиян „ предефинира хубостта “, когато чернокожите дами дефинират трендовете за хубост и жанр от десетилетия “, написа в коментар в обществените мрежи.

Някои консуматори подлагаха на критика самото списание Vogue за присвояването на черната просвета - акт на доста неприятна просвета по време на Месеца на черната история. Паметливи почитатели вършат паралел на фотосесията на Кембъл за американския Vogue от ноември 2021 година със фотосите на Кардашиян – и двете носят транспарантни „ мокри “ рокли. Кембъл носи модел на Maison Margiela от Джон Галиано, до момента в който Кардашиян беше облечена в рокля от органза Maximilian от сбирката на дизайнера пролет лято 2022.



„ Не разбирам за какво тя не може да вземе арменската просвета и да я употребява в своя светлина, вместо това “, споделя различен коментар. Други се опълчиха на мненията на Кардашиян по време на изявлението, като настояват, че тя не е съумяла да причисли черните дами като ентусиазъм за нейния жанр и имидж.

В своя отбрана Кардашиян сподели пред Vogue, че израствайки през 90-те години, не е имала модели за хубост, до момента в който Салма Хайек и Дженифър Лопес не са се появили на небосклона.

„ Моя насочна точка за бала за завършването беше Салма Хайек. Отидох с нейни фотоси да диря тоалет. Сякаш най-сетне имам с кого да се свържа “, сподели Ким Кардашиян.

Това не е първият път, когато Кардашиян се сблъсква с обвинявания за културно заграбване. През 2019 година моделът и фешън икона разгласи, че е преименувала своята марка за оформящи облекла на SKIMS, откакто истинското име „ Кимоно “ беше разкритикувано, че носи друго обръщение. Кимоното е обичайната японска дреха и е знак на културното завещание на Страната на изгряващото слънце.

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР