Марта Вачкова си припомни последните моменти с покойния й баща

...
Марта Вачкова си припомни последните моменти с покойния й баща
Коментари Харесай

Марта Вачкова разплака България. Ето какви са били последните думи към баща й – актьорът Григор Вачков

Марта Вачкова си напомни последните моменти с починалия й татко – огромният артист Григор Вачков. Актрисата се върна обратно във времето, до момента в който стоеше пред паметникът на баща си пред Народния спектакъл в столицата.
„ Баща ми снимаше последния си филм, които не можа да довърши с Георги Дюлгеров и аз за първи път в осъзнатите си години, бях с него на снимачната площадка. Няма да не помни сцената, в която изигра един обичан миг от кино лентата. След това отидох при него и му споделих: „ Татко, ти си необикновен. Ти знаеш ли какъв страховит артист си? Това, което правиш е необикновено “. И той ми сподели: „ Това е нищо. Само затоплям. Тепърва стартирам! “ Е по какъв начин да не помня това, че татко ми мислеше, че занапред стартира “, показа пред Деси Банова по Нова Тв актрисата.
В нощта против 12 март 1980 година Григор Вачков получава тежък инсулт и е закаран в Правителствената болница. На 18 март издъхва, без да пристигна в схващане. Вачков остава един от най-обичаните български артисти и до ден сегашен, откакто взе участие в 44 български кино лентата.
„ Когато съм на кръстопът, сама се запитвам, какво би споделил той. Винаги се запитвам дали той би бил удовлетворен от мен, дали би се гордял. Той в никакъв случай не ми се е карал. Най-страшно за мен беше, когато въздъхне и мълчи “, спомня си щерка му.
Дълго време Марта Вачкова не смее да признае, че актьорството е нейният път в живота. Като дребна желае да стане балерина, по-късно оперна певица. В един миг събира храброст и декларира пред родителите си, че желае да се занимава с тази специалност.
„ Баща ми доста искаше да стана доктор, медицински чиновник. Казваше, че това е най-хубавата, най-важната специалност. Мисля, че би се гордял, че се пробвах да изиграя здравната сестра Жекова в сериала „ Откраднат живот “. Тази роля се пишеше за мен, доста ми липсва “, добавя Марта.
Актрисата е доста привързана към родителя си, само че съгласно нея една от аргументите да си отиде толкоз млад е, с цел да й отстъпи място на сцената и да я сплоти с майка й Силвия. Вачкова признава, че е има шанс и с двамата си родители и доста се гордее с тях.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР