Март и април са ключови месеци в развитието на по-нататъшната

...
Март и април са ключови месеци в развитието на по-нататъшната
Коментари Харесай

Руският здравен министър: Стелт Омикрон може скоро да стане доминираща в света

Март и април са основни месеци в развиването на по-нататъшната епидемиологична обстановка с ковид

Версията на ковид omicron ВА.2, или стелт Омикрон, има всички шансове скоро да стане преобладаваща в света, сподели пред кореспонденти в сряда съветският здравен министър Михаил Мурашко, оповестява ТАСС, представен от.

"Имайки по-висока инфекциозност, подвариантът ВА.2 на omicron има всички шансове скоро да се трансформира в преобладаващия вариант. Рекорден брой случаи бяха регистрирани в Германия през последните дни. В понеделник китайските управляващи оповестиха за рекордно огнище за Китай в десетки градове в страната. В множеството случаи се разпознава подвариант на Omicron ВА.2 ", сподели той.

Мурашко сподели, че децата и юношите постоянно се заразяват със "Стелт омикрон ", тъй че е значимо те да бъдат имунизирани против covid, с цел да се предпазят. "Стелт омикрон " постоянно визира деца и юноши. Още през днешния ден имаме дейно средство за тяхната отбрана - безвредната ваксина Sputnik М ", сподели той.

Мурашко добавя, че прекаран Омикрон не обезпечава надеждна отбрана против стелт Омикрон. "Според наличните научни и клинични данни, хората, които са имунизирани и реваксинирани против нова коронавирусна зараза, имат доста по-нисък риск да се разболеят и да предадат "Стелт омикрон ". Освен това даже минало заболяване, породено от Омикрон, не обезпечава надеждна отбрана против "Стелт омикрон ", за разлика от имунизацията и навременната реваксинация. Освен това съгласно редица изследвания няма случаи на стелт-Омикрон в групите за наблюдаване, подложени на бустер имунизация ", сподели здравният министър.

Мурашко сподели, че повече от 85 хиляди души с Covid се лекуват в съветски лечебни заведения. "Въпреки устойчивия спад на заболеваемостта от COVID-19 в света и у нас, броят на заболелите към момента е висок. Днес над 85 хиляди пациенти се лекуват в лечебни заведения, близо 700 хиляди пациенти са под наблюдението на лекари ", сподели той.

Мурашко сподели още, че март и април са основни месеци в развиването на по-нататъшната епидемиологична обстановка с ковид.

"Искам да подчертая, че март и април остават основни месеци за развиването на по-нататъшната епидемиологична обстановка и е най-добре това време да се употребява за реваксинация ", сподели той.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР