Марсилия, Франция. Екип на mobile.bg от мястото на събитието. Когато

...
Марсилия, Франция. Екип на mobile.bg от мястото на събитието. Когато
Коментари Харесай

Тествахме най-яката френска кола

Марсилия, Франция. Екип на mobile.bg от мястото на събитието.

Когато подкарахме новият Alpine A110 по пътищата към Марсилия, доста от инцидентните минувачи се възхищаваха, като с одобрителни жестове и с вдигнати палци нагоре посочваха отношението си към възродената спортна кола. А тя, както се вижда и от фотосите, е направена напълно в духа на първия Alpine, само че наред с това, в нея са интегрирани и всички нови софтуерни постижения на марката. Новият двуместен Alpine разполага с очебийно състезателен интериор - седалки със мощно изразена поддръжка, състезателен волан с "мерник " в жанр Megane R.S. и с много твърда возия. Звукът е като на V-осмак, макар, че зад седалките е ситуиран "скромен " четирицилиндров бензинов елемент.



Скромен, само че единствено на пръв взор., 1.8-литровият мотор е екипиран с турбокомпресор и разполага с мощ от 252 к.с. при 6 000 об/мин, а оптималният въртящ миг, който се предава на задните колела е 320 Нм при 2 000 об/мин. И всичко това при обща маса на колата от 1 080 кг. Заради средноразположеният мотор, тежестта е оптимално разпределено сред осите в съответствие 44% към 56%, надлежно начело и откъм гърба. Наклонени под ъгъл амортисьори, спортни пружини и спирачни супорти Brembo допълват картинката за същински състезателен автомобил, предопределен за пътя.



Настаняването на мястото за лидера не е от най-лесните задания. Позицията на креслото Sabelt е извънредно ниска, само че седне ли човек в спортната седалка, се усеща като същински водач. Старт бутонът е ситуиран на кормилото, а режимите на колата са три - естествен, състезателен и пистов. Още с потеглянето се усеща, че гумите Michelin Pilot Sport прилепват към асфалта и колата се изстрелва като с катапулт. Удоволствието от шофирането на тази кола е неповторимо, като единственият проблем са рестриктивните мерки по пътищата. Скоростта се усеща, само че всичко в автомобила ви кара да натискате газта още и още. От друга страна обаче ръководството е чудесно - осведомителен и прецизен волан, отлични спирачки и предсказуемо държание.



Леката каросерия, която е направена от алуминий, не е причина за неустойчивост на автомобила. Крен в завоите на практика липсва, което се дължи главно на ниския център на тежестта, както и на положителната обтекаемост на колата, притискаща я с огромна мощ към асфалта. Заради една концепция по-меката возия (в съпоставяне с аналогични коли, само че предопределени единствено за писта) и в случай, че сте превключили на спортен режим, задницата се усеща по-лека и колата може да бъде "изпусната " в завой с висока скорост. Този минус обаче е за сметка на по-комфортна возия. Все отново този автомобил е предопределен за ежедневна езда.



Що се отнася до цената на автомобила, то поради мястото, където е позициониран, може да се назова атрактивна. В взаимозависимост от равнището на съоръжение тя варира в диапазона 55 000 - 60 000 евро. За тези пари бъдещите притежатели ще получат спортна ежедневна кола с извънредно качествена направа и акцент към детайла, която несъмнено доставя наслаждение от шофирането. Минусът, който ще се стори главен за някои от почитателите на сходни коли е, че новият Alpine A110 не се предлага с механична скоростна кутия. От колата ще бъдат създадени 1 955 броя, символизиращи годината на основаване на марката. Брандът Alpine най-вероятно ще се снабди и с още спортни модели.



Alpine A110
Цена: 55 000 - 60 0000 евро (в взаимозависимост от оборудването)
Двигател: Бензинов, 1.8-литров, 4-цилиндров с турбо
Мощност: 252 к.с. при 6 000 об/мин.
Максимален въртящ миг: 320 Нм при 2 000 об/мин.
Трансмисия: 7-степенна автоматизирана с два съединителя
Предаване: Задно
Маса: 1 080 кг.
Ускорение: 0-100 км/ч - 4.5 сек.
Максимална скорост: 251 км/ч
Емисии CO2: 138 г/км
Габарити: 4180 мм x 1798 мм x 1252 мм


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР