Президентът на САЩ Джо Байдън ще завърши посещението си във

...
Президентът на САЩ Джо Байдън ще завърши посещението си във
Коментари Харесай

Ето как Байдън води кампанията си срещу Тръмп и от военно гробище във Франция

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън ще приключи визитата си във Франция, като отдаде респект през днешния ден на починалите американски бойци на военно гробище, което Доналд Тръмп пропусна да посети, когато бе президент, съобщи Асошиейтед прес.

Агенцията отбелязва, че това е подобаващ свършек на петте дни на визитата, в които Тръмп е имал мълчешком, само че неизбежно наличие, съобщи Българска телеграфна агенция.

На пръв взор визитата означи 80-та годишнина от деня на съюзническия десант в Нормандия и ознаменува съюза сред Съединени американски щати и Франция. Но през изборна година, когато Тръмп сложи под въпрос фундаментални разбирания за световната роля на Америка, Байдън се пробва да извлече изгода от казаното и направено от своя предходник републиканец, отправяйки към него безмълвен укор.

В края на визитата си във Франция Байдън ще подчертае още един път този контрастност сред двамата, като отдаде респект на починалите във войната свои сънародници на американското военно гробище в гората Бело в Северна Франция. Намиращо се на към час път северозападно от Париж, гробището е място за финален покой на повече от 2000 американски бойци, сражавали се през Първата международна война.

При визитата си във Франция през 2018 година Тръмп анулира проектите си и пропусна да отиде на гробището - решение, което Белият дом изясни с неприятното време тогава. В последвалите известия обаче се споделя, че Тръмп е споделил на помощниците си, че не желае да отиде, тъй като гледа на починалите бойци като " издънки " и " неудачници ". Тръмп отхвърли да е споделил това, макар че по-късно неговите думи бяха доказани от някогашния шеф на канцеларията на Белия дом тогава Джон Кели.

Предполагаемите тогавашни обидни думи на Тръмп се трансфораха в постоянна част от предизборните речи на президента Байдън, в това число по време на протест през април тази година в град Скрантън в щата Пенсилвания.

" Тези бойци бяха герои, както и всеки американец, който е служил на тази страна ", означи Байдън в Скрантън. " Да се има вяра на противното единствено по себе си е дисквалифициращо за някой, който се стреми към този пост ", добави той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР