Марш за законност в подкрепа на кандидата за главен прокурор

...
Марш за законност в подкрепа на кандидата за главен прокурор
Коментари Харесай

Марш за законност в подкрепа на Гешев пред ВСС

" Марш за правда " в поддръжка на претендента за основен прокурор Иван Гешев се организира пред постройката на Висшия правосъден съвет (ВСС). Събралите се хора се афишират против офанзивите на олигарси и политици, натиска им върху правосъдната власт. Те се афишират в поддръжка на законната номинация на Иван Гешев за основен прокурор и приканват магистратите към цялостна самостоятелност при избора, който се организира през днешния ден, оповестява " ПИК ".

" Нека дружно спрем офанзивите против самостоятелната правосъдна власт! Да спрем натиска на партии и провалени политици върху българското правораздаване и да подкрепим законността и разделянето на управляващите, обезпечено от българската Конституция ", това са част от настояванията на протестиращите.

Днес е основен ден, защото претендентът за основен прокурор Иван Гешев ще бъде изслушан във Висш съдебен съвет, а след това ще последва и гласуването на правосъдните кадровици.

" Българите не са нарушители и не се опасяват от закона - ние желаеме правдивост и ред! Не желаеме съдии, които пускат убийците на независимост. Гешев е потвърдил, че не се опасява от олигархията, не се опасява да упреква корумпирани политици и ще подсигурява съблюдаване на Конституцията и тъждество пред закона за всеки ", споделят протестиращите.

Събралите се жители на марша за правдивост разпънаха плакати " Гешев - достойният основен прокурор ", " Гешев - шерифът на народа ", " Без политика в съда ".  

 БГНЕС

БГНЕС

 БГНЕС

БГНЕС
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР