Мароко преустановява всички входящи въздушни пътувания от цял свят от

...
Мароко преустановява всички входящи въздушни пътувания от цял свят от
Коментари Харесай

И Мароко забранява влизането в страната заради новия COVID

Мароко прекратява всички входящи въздушни пътувания от целия свят от понеделник за две седмици поради бързото разпространяване на новия вид на ковид вируса омикрон, заяви Министерството на външните работи в неделя, представено от BG Voice.

В Twitter министерството оповестява, че решението е взето, с цел да се „ запазят достиженията, осъществени от Мароко в битката с пандемията, и да се отбрани здравето на жителите “.

Поредицата от ограничавания, наложени от страните по света, до момента в който се борят да забавят разпространяването на разновидността, също набъбна, като Израел реши в неделя да забрани влизането на непознати жители. Потвърдени или хипотетични случаи на новия вид към този момент се появиха в няколко европейски страни, в Израел и в Хонконг, единствено дни откакто беше разпознат от откриватели в Южна Африка.

Подходът „ първо действайте, задавайте въпроси по-късно “ отразява възходящата паника за появяването на евентуално по-заразен вид близо две години след пандемия, която умъртви повече от 5 милиона души, промени живота и унищожи стопанските системи по целия свят.

Въпреки че остава доста да се научи за новия вид, откривателите са загрижени, че той може да бъде по-устойчив на отбраната, обезпечена от имунизациите, и може да значи, че пандемията ще продължи по-дълго от предстоящото.

Холандският орган за публично опазване на здравето удостовери, че 13 души, пристигнали от Южна Африка в петък, до момента са дали позитивна проба за омикрон. Те бяха измежду 61 души, които дадоха позитивна проба за вируса, откакто дойдоха с последните два полета до летище Схипхол в Амстердам, преди да бъде въведена възбрана за полети.

Те неотложно бяха изолирани, множеството в близкия хотел, до момента в който беше осъществено секвениране.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР