Марлон Брандо е казал: Актьорското изкуство е най-малко мистериозният сред

...
Марлон Брандо е казал: Актьорското изкуство е най-малко мистериозният сред
Коментари Харесай

Актьори показват различна мозъчна активност, когато са в роля

Марлон Брандо е споделил: „ Актьорското изкуство е минимум мистериозният измежду всички занаяти “. Но за учените постоянно е било завладяваща мистерия какво се случва в мозъка на артиста до момента в който играе роля.

Изследователи настояват, че в такива обстановки те демонстрират друга мозъчна интензивност. Д-р Стивън Браун, създателят на изследването, споделя, че когато актьорите играят „ като че ли потискат себе си и ролята ги обладава. “

15 артисти взимат присъединяване в опита. Участниците са основно театрални студенти. За изследването те минават подготовка за Шекспировите функции Ромео и Жулиета. Докато са в роля те дават отговор на разнообразни въпроси. След това са извикани в лаборатория, където мозъците им са подложени на редица опити.

Всеки артист би трябвало да отговори на разнообразни въпроси от 4 разнообразни вероятности. На някои дават отговор от своята лична позиция, на други би трябвало да се слагат на мястото на непосредствен другар, а пък за трети са длъжни да влязат в роля като Ромео или Жулиета.
Четвъртата причина е за артистите с канадски акцент да дават отговор от своята лична позиция, само че с английски акцент.

Резултатите разкриват, че разликите в мозъчната интензивност зависят от тестваните сюжети от другите вероятности. Забележително е, че когато актьорите са в роля, те употребяват изводи направени за техния воин.

Когато дават отговор на въпроси от вероятността на Ромео и Жулиетa и от лична позиция, влезнали в роля те демонстрират нараснала интензивност в мозъчната част прекунеус, която е виновна за съзнанието и вниманието на индивида. Това се получава, тъй като артистите се постанова „ да разделят своето схващане “, с цел да съумеят да влезнат в ролята на различен човек, само че и в същото време да запазят своята същина.
Според извършеното изследване, когато са в роля, актьорите демонстрират част от себе си, която не биха показали при други условия.
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР