Маркетингът в социалните медии, който работи добре, става все по-трудна

...
Маркетингът в социалните медии, който работи добре, става все по-трудна
Коментари Харесай

Факторът споделяне на егото

Маркетингът в обществените медии, който работи добре, става все по-трудна за осъществяване задача с всеки минал ден. Фейсбук, да вземем за пример, постоянно изхвърля рекламодателите, а с цел да се върнат назад, от фирмите постоянно се изисква да преработват уеб страниците и държанието си по способи, които орязват успеваемостта. Не подценявайте този проблем!  

Въпреки изменящия се маркетингов пейзаж, към момента има две неща, които не са се трансформирали и най-вероятно в никакъв случай не са се трансформирали добре. 

Триъгълникът за триумф  

Правилните пазари получават вярното обръщение от верните медии. Простото лъчение на известие до милиони хора посредством обществените медии реализира дребен успех за множеството бизнеси. Компании като GoPro и Red Bull са чудесни образци за основатели на марки, които употребяват вирусни видеоклипове и обществени медии, с цел да се повдигнат от неизвестността до славата на пазара. 

Но вашият бизнес евентуално не е сходен на техния. Трябва да бъдете доста деликатни, с цел да моделирате и подражавате на бизнеси, които имат доста общо с вашия личен. 

Изследвания на 33Across.com, платформа за шерване на обществени медии, демонстрират, че потребителите са най-склонни да споделят публикации, вести и наличие, свързани с науката, само че единствено 9% от персоналните получатели кликат върху споделените връзки по тези тематики. Навременните вести и политическите публикации се споделят по-рядко от 2%, само че честотата на кликване е надлежно 86% и 77%. Статистиката се основава на изследвания на 500 издатели на онлайн наличие. Ето какво още демонстрират данните: 
Свързани с бизнеса: Само 4% дял и 24% кликат върху споделените връзки. Здраве: 3% дял, 15% кликване. Знаменитости и занимания: 2% дял, само че 40% кликване. Потребителски мнения за артикули или предприятия: 1% дял, 4% кликване. Лични финанси: 1% дял, 11% кликване.
Грег Левит, съосновател на 33Across.com, изяснява огромното разграничение сред честотата на шерване и кликване като „ шерване на его “. Тоест, изпращачите споделят наличие, което имат вяра, че ще увеличи възприеманата им просветеност, осведомен статус и така нататък, без значение дали считат, че получателите ще го намерят за забавно или не. Общата междинна стойност е 3% шерване на наличие и 24% от получателите, които кликат върху споделени връзки. 

Това значи, че има единствено две потребни неща: Първо, работете със строго ориентиран лист от лидери на пазара и инфлуенсъри получатели, с цел да доставите наличие с огромен интерес и стойност, което усъвършенства техния статус. И второ, имате потребност от голям размер, тъй че 3-те % да имат значение. Но подхождайте стратегически, със същите правила на пряк отговор и постоянни бизнес правила, каквито бихте създали във всеки различен медиен канал. 

Нещата в банковите депозити не са се променили 

Не можете да отидете в банката и да депозирате лайкове, прегледи, ретуити, вирусни постове, диалози в обществени медии или различаване на марка. Банкерите са извънредно тесногръди. Те даже няма да одобряват зеленчуци, отглеждани във вашата градина в двора или биткойн. Те желаят същински пари. 

Трябва да настоявате за едно и също нещо от всички медии. Противно на общоприетото разбиране, никоя медия не е по-различна. Нито една медия не получава пропуск, тъй като е друга. Не се заблуждавайте! Бъдете отворени и креативни, само че постоянно деликатно следете долната линия. 

Опортюнизмът и скептицизмът не се изключват взаимно. Те могат и би трябвало да работят взаимно, като сътрудници, тъкмо както Уолт Дисни, мечтателят, и Рой Дисни, наблюдаващият на парите, са работили сполучливо в тандем. Подходете по този метод към обществените медии и ще избегнете изгарянето. 

Източник: Ким Уолш Филипс, създател на Powerful Professionals за 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР