Маркета Вондроушова спечели първа титла от Големия шлем в кариерата

...
Маркета Вондроушова спечели първа титла от Големия шлем в кариерата
Коментари Харесай

Вондроушова срази Жабер и е новата кралица на Уимбълдън

Маркета Вондроушова завоюва първа купа от Големия шлем в кариерата си, откакто надделя Онс Жабер във финала на Откритото състезание на Англия с 6-4, 6-4. Непоставената чехкиня се оправи с тунизийката, макар че изоставаше и в двата сета, за малко над час и 20 минути игра.


На Централния корт шестата в главната скица Жабер стартира устремено и проби първото подаване на съперничката в мача. Вондроушова обаче реагира незабавно, правейки рибрейк. Отново Жабер, финалистка от предходната година, поведе с пробив, само че и този път разреши на чехкинята да се завърне в сета. Стабилната игра на Вондроушова от главната линия накара африканката да стартира да се сковава при ударите си и това докара до нов брейк, след който чешката тенисистка сервира сполучливо за задатък в резултата. Втората част стартира с ранен пробив за 42-та в ранглистата, само че Жабер се окопити и влезе в поредност от три следващи гейма, повеждайки с пробив. Оттам-насетне обаче тя взе единствено един гейм, а с това се елементарни с фантазията си да ликува за първи път с купа от Шлема.

Вондроушова приключи срещата с нито един ас и четири двойни неточности, както и по-малко уинъри - 10 на 25, само че и доста по-малко непредизвикани неточности спрямо Жабер - 13 против 31. Чехкинята избави 6/10 благоприятни условия за пробив, до момента в който съперничката й приключи с едвам 1/7.

" Ще се опитам да приказвам. Наистина е доста мъчно, само че ще наподобявам неприятно на фотосите. Това е най-болезнената загуба в моята кариера. Искам да поздравя първо Маркета и нейния щаб за превъзходното показване. Ти си невероятна тенисистка, знам, че имаше травми, щастлива съм за теб. Ще бъде сложен ден за мен през днешния ден, само че няма да се предам - желая да се върна още по-силна ", сподели през сълзи Жабер.


" Не знам какво се случва сега, удивително е възприятието. Онс, поздравления, ти си ентусиазъм за всички нас, уповавам се да спечелиш купата един ден - поздравления за теб и твоя екип, вършите чудесна работа. След всичко, през което прекосих, бях в гипс по това време предходната година, необикновено е да държа този трофей сега. Завръщането не беше елементарно - в никакъв случай не знаеш какво да очакваш. Играх в началото в дребни шампионати, в този момент всичко се отплаща. Благодаря на моя екип, дребната ми сестра плаче в този момент. Утре честваме 1 година от сватбата ни, това е превъзходен подарък. Изумително е това, че сте с мен тук - любувах се толкоз доста на тези две седмици, само че съм толкоз признателна и горда от себе си. Обзаложих се с моя треньор, той ми сподели, че в случай че печеля купа от Шлема, и той ще си направи татуировка. Мисля на следващия ден да отидем за татуировки. Може би ще пием бира довечера, беше уморителен шампионат - бях толкоз нервна преди мача, благодаря на всички за поддръжката и за това, че бяхте по трибуните ", съобщи след срещата Вондроушова.

Чехкинята съумя във втория си край в Шлема в кариерата, откакто загуби разногласието за купата на Ролан Гарос през 2019 от отдръпналата се към този момент Ашли Барти. Тя се трансформира в първата непоставена тенисистка в историята, която печели Уимбълдън - успеха й подсигурява и дебютно влизане в топ 10 на международната класация. Жабер загуби трети край в шампионатите от Големия шлем след тези в Лондон и Ню Йорк предходната година, когато отстъпи надлежно на Елена Рибакина и международната номер 1 Ига Швьонтек. Тунизийката остава шеста в класацията на WTA. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР