Мария Захарова, която пак влезе в новинарския поток на страната

...
Мария Захарова, която пак влезе в новинарския поток на страната
Коментари Харесай

Коя е Мария Захарова, която разпали цял народ

Мария Захарова, която отново влезе в новинарския поток на страната последната седмица, е първата жена в историята на съветското министерство на външните работи, назначена за представител. До 2015 година този пост се заемаше само от мъже.

ЖИВОТЪТ НА МАРИЯ ЗАХАРОВА В СНИМКИ

Миналата седмица Захарова реагира на следващите надписи върху Паметника на руската войска в София, които този път бяха с антисемитски темперамент, като съобщи, че българите би трябвало да са признателни на Червената войска за спасяването на 50 000 евреи у нас.

В полемиката се намеси и депутатът от Българска социалистическа партия Иво Христов, който съобщи, че по линия на хибридната война вестниците обърнали думите на Захарова и споделили "Руснаците настояват на инат на цялата история, че те са избавили българските евреи ". Според него "80% от популацията са дебилни и не могат да се подписват ". ГЕРБ изиска оставката му, само че левицата го поддържа. Историкът Божидар Димитров пък окачестви Захарова като пикла без цици - какви реакции породиха думите на Христов и Димитров - във видеото.

Вчера Захарова на постоянния си брифинг насочи нови рецензии към България - че страната не подхваща дейности против поругаването на монументи на соца.

Захарова е родена е на 24 декември 1975 година в Москва,

прекарва детството си в Пекин, където татко ѝ работи като посланик. През 1998 година приключва интернационална публицистика - специалности "ориенталистика " и "журналистика ". В формалната ѝ биография написа, че владее британски и китайски език. Пише лирика. Преди да оглави дирекцията е заместник-директор. Много известна в медиите и поради позициите, които декларира в обществената мрежа.

Заради непремерени изявления от името на съветското външно министерство постоянно е подложена на критика от редица медии в Европа и Съединени американски щати. Включително и с поговорката, че който копае гроб другиму, самичък пада в него за абсурда преди време за Кристалина Георгиева и Ирина Бокова.

Личният й профил в Instagram разкрива и метода й на живот - постоянно разгласява фотоси от фитнеса, обича да върви на сауна, обича обувките и късите поли и панталонки. Профилът й демонстрира и че постоянно получава красиви цветя. Обича и природата.

Фен и на селфитата е.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР