Мария Майсторова избира своята свещена пътека, когато преди години се

...
Мария Майсторова избира своята свещена пътека, когато преди години се
Коментари Харесай

Всичко, което умът, сърцето и душата извършват се „връща” към оня, който го е направил ♥ Мария МАЙСТОРОВА

Мария Майсторова избира своята свещена пътека, когато преди години се среща с някои от лекциите на Божествения Университет, основан при започване на предишния век от Учителя Беинса Дуно (известен с мирското си име Петър Дънов). „ В тях няма въпрос, на който да не може да се откри верния отговор. Така от Живото му Слово се убедих, че единствено то може да усили трептенията на човешкия разум и да пречисти сърцето на всеки, който е решил с волята си да редуцира времето до срещата с душата си. Част от него ще откриете в книгата ми в синтезиран жанр, подобаващ за размисъл. “ Книгата на Мария Майсторова „ Пробуждане на душата “ (2002 г.) е изтъкана от споделени диалози за безконечните истини и е самобитен справочник из необятния вътрешен свят на индивида.

(Картина на художника Ваган Ананян (1959-2006)

♥ Как човек може по-бързо да завърши с персоналната си карма?

Когато приказваме за кармата, подразбираме времето, съобразено освен с едно, само че с доста съществувания. При кармата има положения, при които ни се коства, че невидимият свят е събрал времето в бутилка. Тя ни държи виновни за делата ни отпреди четири-пет генерации насам. Когато човек стори грях или закононарушение, кармата „ дебне “ да го улови. В който живот го хване, тя го принуждава да заплати. Кармата, или законът за аргументите и следствията, изисква всеки, който е направил нещо неприятно, пръв да понесе следствията и самичък да се изправи. А в случай че е направил нещо положително, отново той ще се употребява от богатствата на сторената доброта. Всичко, което мозъкът, сърцето и душата правят се „ връща ” към оня, който го е направил. Това е неизменим закон – закон за Божествения порядък. Всяка неприятна мисъл или всяко неприятно възприятие е дете на оня, който го отхранва. Това става по закона на кармата. Ако през целия си живот сте правили добрини, само че най-после сте сторили едно зло, това зло няма да заличи положителните ви каузи, т.е положителното у вас, а ще му противодейства. Щом му противодейства, то кармически ще спре положителните ви инициативи. Тогава в живота ви могат да дойдат ред несгоди, които краткотрайно ще спрат развиването ви. Цялата човешка карма не е нищо друго с изключение на общ брой от незавършени работи. В този живот човек би трябвало да ликвидира със своята карма. Човек самичък основава ориста си и самичък би трябвало да се оправи с нея.

Кармата се основава, когато хората не живеят съгласно Божествените закони. Те се отклоняват от вярната посока и вървят по крива вълнообразна линия, наречена път на „ астралната змия ”. Онова, което може да освободи индивида от неговата орис, това е любовта му към Бога, посредством която ще научи закона за служенето. Когато човек реши да стартира да служи на Бога, тогава той се освобождава от своята тежка орис и от тъмното иго, в което се е озовал.

Ето за какво би трябвало да се обичаме. Но да обичаме единствено околните си и себе си – това е частична любов. Ако обичаме Бога – това е друга любов! Който има такава обич, той и на мравката ще оказва помощ и ще я обича. Един ден тази дребна мравка ще доближи ситуацията на ангел, който ще оказва помощ на всеки, от който е получил положително. Знаете ли какъв брой ангели в този момент ви оказват помощ за положителното, което в миналото сте им създали? Знаете ли обаче, и какъв брой ангели сте спрели в развиването им със злото, което сте им предизвикали?

Най-бързи и подобаващи способи за очистване на кармата са безкористността и жертвоготовността – по-бързи от тях няма. За да се справите с нея, вие би трябвало да желаете положителното на всички хора – освен своето и това на околните си. По този метод ще повдигнете духовно себе си, а в същото време ще помогнете на околните си, както и на цялото човечество.

♥ Как да преодолея страданията си по енергиен път?

Съзнателно или не, човек би трябвало да мине през тестванията и компликациите в живота. Те не могат да бъдат избегнати. Ако ги преживее неумишлено, ще се сблъска с ред несъгласия. И назад, в случай че умишлено направи това, ще получи Божественото благословение и ще знае за какво е трябвало да ги изживее. Щом по този начин преживее страданията, в душата му ще настъпи наслада и мир. Те са причина за пълноводие на нови сили в живота. Хората се опасяват от тях, тъй като не са придобили това познание, посредством което могат да трансформират силите. Вследствие изпитват много неприятни положения. Страданията са резултат на неразбрани мисли, усеща и действия. Без тях не можем да открием вътрешния смисъл на живота.

Енергиите на злото са горчиви и разрушителни единствено във физическия свят. Ако желаете да не ви терзаят, „ придвижите ” ги в духовния. Там те ще лимитират разрушителността си. Велика просвета е човек да знае да трансформира силите.

Из: „ Пробуждане на душата “, Мария Майсторова, изд. Виделина - Варна, 2002 година
*Картина на художника Ваган Ананян (1959-2006),

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР