Мария Гергова-Бенгтссон (СЕО) Виктория Солакова (Head of Operations & Culture)

...
Мария Гергова-Бенгтссон (СЕО) Виктория Солакова (Head of Operations & Culture)
Коментари Харесай

United Partners – на прага на една нова ера в комуникационния свят

Мария Гергова-Бенгтссон (СЕО) Виктория Солакова (Head of Operations & Culture) Виктор Савкин (Head of Finance & Strategy) Николай Събев (Business Development Manager) Двадесет и пет години - каква е цената? Какво може да бъде реализирано в България за 25 години? Как ще отбележите тази годишнина?
Мария Гергова-Бенгтссон, Owner & CEO: Двадесет и пет години е веднъж от плахи, неуверени стъпки до сбъдване на смели фантазии. А точно да отпразнуваме 25-ата година като организация, обслужваща международни компании и марки в огромен район, какъвто е Европа, Близкият изток и Африка. Мечтата ми беше и към момента е да потвърдим, че продуктите и услугите, които излизат от Източна Европа, са на международно равнище. Много от дълго време сходна фантазия са имали в компанията " Сони ", когато Made in Japan е звучало като Made in China. Аз желая " Създадено в България " или " в Източна Европа " да звучи като Made in Germany. Вярвам, че със мощния и надарен екип, който имаме в UP, това не е невероятно. А в дословен проект - ще отбележим четвърт век UP с образуване на първия UPNetwork Agency Retreat с неповторим микс на познания, развлечение, природа и другарства. Наши посетители ще бъдат както партньорските организации, по този начин и клиенти и другари. Ще имаме вдъхновяващи лектори, медитации, разходки в планината, тържествена вечеря и, схваща, се същинско празненство.
Как виждате рекламния пазар, когато погледнете обратно, и по какъв начин оценявате пътя си дотук?
Мария Гергова-Бенгтссон, Owner & CEO: Поглеждайки обратно, рекламният, цифровият и ПР пазар стават от ден на ден едно цяло. Клиентите търсят по-холистични решения и без значение че сме стартирали като обичайната ПР организация, през днешния ден методът ни е 360-градусови информационни решения. Това изисква непрекъснато учене и развиване на потенциала на организацията и хората в екипа. От друга страна, доста и разнородни новаторски артикули излизат непрестанно на пазара и екипът ни непрекъснато тества и прави оценка какво да влезе в приложимост в ежедневната ни работа, с цел да сме по-добри, по-ефективни и да реализираме по-добри резултати. Например единствено за инфлуенсър маркетинг употребяваме 4 разнообразни новаторски платформи. От друга страна, познаването в дълбочина на промишлеността, за която работиш, е извънредно значимо за реализиране на положителни резултати, по тази причина сме се фокусирали и развили познания, опит и потенциал в няколко съществени бранша:

Бързооборотни стоки; Технологии; Здравеопазване; Публичен сектор; Отбрана и сигурност.
Реклама Как се трансформира бизнесът на организацията и какви са новите търсени услуги?
Мария Гергова-Бенгтссон, Owner & CE: Бизнесът ни се промени в няколко направления:
Географски
Oт 100% бизнес в България последните две години 50% от бизнеса ни е от интернационалните информационни услуги, като започнахме с фокус Централна и Източна Европа, а в този момент покриваме 90% от района Европа, Близкия изток и Африка посредством партньорската ни мрежа. В момента в екипа ни работят хора от Виена, Ротердам, Берлин и така нататък

Световно качество - с цел да подсигуряваме задоволително високо качество, предприехме значимата крачка за международно узаконяване на услугите ни. Тази година станахме и първата организация в България и една от първите в Източна Европа, сертифицирана от ICCO.
Услуги
Инвестирахме в мощен екип за разбори и инсайти , които работят с топ артикули както brandwatch, за да прибавяме стойност както в създаването на информационни тактики, по този начин и при измерването на резултати от акции, сравнителни разбори по отношение на съперници и така нататък Employer branding, EVP development and employee engagement тактики - инвестирахме в допълнение запас за развиване на потенциала на организацията в тази посока. Разработени EVP-та за наши клиенти бяха осъществени на световно равнище. Разработихме лична методология за разработване на тактики за culture branding - все по-ценно е марките да станат част от живота на хората и това е изключително годно за Gen Z. Client Service Excellence - инвестирахме в образование на членове на екипите в по този начин наречения AAR - After action review, за и ние, и клиентите да се учим както от осъществените акции и планове, по този начин и един от различен. Вярваме, че всеки минава през собствен път на трупане на на практика познания и това насъбрано познание би трябвало да се споделя и да е от изгода на всички - на организацията и на клиента.
Реклама Достатъчно огромен ли е пазарът в България, с цел да натрупат организациите, а за какво не и самите клиенти, нови познания и опит? Промени ли се и по какъв начин тактиката ви за търсене на нови фрагменти?
Виктория Солакова, Head of Operations & Culture: Пазарът в България е дребен, само че много зрял. Има огромно многообразие от организации - във връзка с предмет на активност и размер. Трупането на познания обаче е добре да не се лимитира в границите на България, по тази причина при нас нововъведението и новите услуги идват с помощта на наблюдения и допир до световни и районни организации с помощта на мрежата ни UPN. Същото важи и за клиентите. По линия на гениите и по какъв начин това въздейства - несъмнено привличането на точните хора за екипа при нас лишава повече време. Причините са по-високите ни упования и по едно и също време с това желанието ни претендентите да кореспондират органично на ни. Не инцидентно при нас culture fit взима превес с 60% над знанията и уменията, тъй като второто можеш да го придобиеш, до момента в който при културата това е съвсем невероятно. Затова и процесът ни по асортимент е по-дълъг и включва редица съставни елементи, които да оказват помощ и на нас като шеф, и на претендента да разберем дали сме един за различен. В последните години се стараем да привличаме и хора от разнообразни промишлености, даже преди да не са се занимавали напълно с връзки, тъй като това привнася нов опит, визия, познания и умения, които идеално допълват екипа.
Как се задържа един огромен клиент? И също по какъв начин една " остаряла " организация печели " нов " клиент?
Николай Събев, Business Development Manager: Дългосрочните партньорства постоянно са били главен фокус в сполучливото развиване на организацията. Нашите клиенти са и наши сътрудници - растем и се развиваме дружно. Задържането на клиенти, както и печеленото на нови се случва с помощта на почтено и професионално отношение сред двете страни, както и високо качество на предоставяните услуги.

Разбира се, сериозен фактор за сполучливото бизнес развиване е и непрекъснатият блян към рационализиране на предлаганите благоприятни условия към нашите клиенти, както и имплементацията на модерни методологии по време на работния развой.
Кои са спешните информационни фокуси през миналите към този момент три сложни години, какво наложително трябваше да се и се промени и по какъв начин тези три години задействаха смяната доста по-бързо?
Мария Гергова-Бенгтссон, Owner & CEO: Трудностите ни вършат по-силни, тъй като ни карат да мислим и да действаме бързо. Например от години приказваме да си създадем верига от организации за Централна и Източна Европа, само че постоянно всекидневието избутваше тематиката на назад във времето. Пандемията беше натискът да го създадем незабавно и да активираме нова тактика за географски напредък, когато не бяхме сигурни в напредък в границите на българския пазар. Също по този начин бързо създадохме и нови услуги като подкасти и уебкасти, новаторски събития в метавселената и доста други.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР