Марио Мелемов и Мирослав Даскалов, синове на досегашните кметове на

...
Марио Мелемов и Мирослав Даскалов, синове на досегашните кметове на
Коментари Харесай

Синове на кметове се облажили с евтина земя

Марио Мелемов и Мирослав Даскалов, синове на досегашните кметове на Смолян и Девин и претенденти на ГЕРБ за нов мандат, са получили 136 кв. м държавна земя до пещерата " Дяволското гърло " край девинското село Триград. На терените са построени търговски обекти, които са отдадени чартърен за 10 години от шефа на Южноцентралното държавно дружество в Смолян Ботю Арабаджиев. Те са в парцел с трайно предопределение " горска територия " и метод на трайно прилагане " естествена забележителност ".

Първият терен с повърхност 13 кв. м е даден чартърен за 2,20 лева на месец, вторият е с повърхност 16 кв. м и е даден за 2,60 лева на месец, а за третия от 107 кв. м наемателят заплаща 6,70 лева месечно, което прави приблизително сред 8 и 9 ст. на кв. м.

Наемател на терените е сдружението " Триград тур ", в чийто Управителен съвет са Мелемов и Даскалов. Съветът се ръководи от осъждания за рекет Асен Ушев. Членове на сдружението са още Ерих Багрянов, втори в листата за общински съветници от " Воля ", Младенка Ушева, Росица Стоянова и Антон Найденов.

" Триград тур " е учредено на 13 декември м.г. и е записано в началото като съдружие, което ще прави активност в частна изгода. Това обаче се оказва проблем, с цел да получи на безценица терените за търговия. На 25 февруари 2019 година се одобряват промени в устава, с които " Триград тур " се пререгистрира в съдружие с социална изгода - с съществена цел да подкрепя опазването, проучването и популяризирането на дивата природа и естествените формирания, и в частност природата към с. Триград. Промяната е отразена в Търговския указател на 6 март. Ден по-късно Ботю Арабаджиев подписва контракт с " Триград тур ", с който отдава чартърен три обособени площи. Те са в парцел с трайно предопределение горска територия и метод на трайно прилагане естествена забележителност. Първият обект от 13 кв. м е даден чартърен за 2,20 лв. на месец. Вторият, с повърхност 16 кв. м, е даден за 2,60 лв. месечно, а третият е 107 кв. м и наемът му е 6,70 лв. на месец, което е приблизително сред 8 и 9 стотинки на квадрат.

" Отзвук " приканва прокуратурата да се самосезира и да извърши инспекция за вероятно закононарушение по работа от длъжностни лица в Южноцентралното държавно дружество.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР