Марин и Ефросина Чолакови ще отпразнуват през тази година своите

...
Марин и Ефросина Чолакови ще отпразнуват през тази година своите
Коментари Харесай

63 г. брак празнуват сем. Чолакови тази година

Марин и Ефросина Чолакови ще отпразнуват през тази година своите 63 година брак. Това ги прави една от най-възрастните женени двойки в община Русе. Семейството подписва брак на 14 август през далечната 1960 година По случай Седмицата на брака те бяха поздравени от Пенчо Милков, като за своето дългогодишно общуване получиха и подарък от кмета.

„ Семейният ви път е ентусиазъм освен за вашите деца и внуци, близки и другари, а за всички, които имат щастието да ви познават “, обръща се кметът към семейство Чолакови.

Той пожела на старата двойка да предава своята мъдрост и обич на по-младите, с цел да останат тези полезности и за идващите генерации.

 Марин и Ефросина са родом от Русе, където прекарват целия си живот, работейки и грижейки се за своите деца и внуци. Срещат се в цех „ Найден Киров “, където тя е търговски служащ, а той – инженер. Единодушни са, че бракът не може да просъществува толкоз години без взаимни отстъпки един към различен.

„ Човек би трябвало да споделя „ обичам те “ на своята половинка всеки ден, даже и да е разлял вода по пода, да вземем за пример. Дребните неща, които биха ни подразнили, в никакъв случай не са толкоз значими, стига да си спомняме за какво сме избрали този човек за сателит “, поучава баба Ефросина.

През последните 25 години фамилията живее в село край Русе дружно със своя обичан сателит – кучето Рекс. Там те се радват на елементарен, само че спокоен и благополучен живот, а техните деца, внуци и правнуци се грижат за тях, по този начин както възрастните хора са го правили, когато са ги отглеждали.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР