Строителните дейности по 34 километровототрасето между областите Варна и Бургас

...
Строителните дейности по 34 километровототрасето между областите Варна и Бургас
Коментари Харесай

Министър Коритарова провери ремонта на Дюлински проход

Строителните действия по 34 километровототрасето сред областите Варна и Бургас започнаха през днешния ден. До края на юни тежката техника би трябвало да има и поостаналите 32 километрав Бургаско

Министърът на районното развиване и благоустройството инж. Виолета Коритарова ревизира почналия главен ремонт на Дюлински проход по трасето на третокласния път Старо Оряхово – Гюльовца – Каблешково.Пътната права е изключително значима за Черноморието, тъй като свързва областите Варна и Бургас и се употребява като различен маршрут на пътищата I-9 Слънчев бряг – Обзор и ІІІ-208 Дъскотна – Айтос през Айтоския проход. Основният ремонт на третокласния път се финансира със средства от републиканския бюджет. Общият размер на инвестицията е над 168 млн. лева, а срокът на осъществяване е 540 дни.

“Трябва да се постараем належащите поправки да не забавят трафика, с цел да не сътворяваме усложнения както за бизнеса, по този начин и за всички жители, изключително поради започващия туристически сезон ”, сподели министър Коритарова по време на инспекцията.

За да не се лимитира напредването през Дюлинския проход, се планува строително-монтажните работи да се правят без прекъсване на придвижването. Автомобилите ще минават в платното, в което не се извършват строителни действия.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР