“Фокусът ще бъде по-скоро върху нов тип политика - реиндустриализация,

...
“Фокусът ще бъде по-скоро върху нов тип политика - реиндустриализация,
Коментари Харесай

Цветелина Пенкова: Вече говорим за цялостно преструктуриране на Зелената сделка

“Фокусът ще бъде по-скоро върху нов вид политика - реиндустриализация, нови производства и връщане на такива, които бяха изнесени отвън рамките на Европейския съюз и по този начин ще има гарантиране на чиста, евтина, налична и сигурна сила ”, означи тя.

Пенкова уточни, че европейските институции ще би трябвало да дефинират стратегическите преимущества на всяка една страна членка, а те се дефинират на база на това какви производства има или е имало, какъв е редовият капацитет и какви са наличните сериозни първични материали.

“България е един от най-големите експортьори на цветни метали в границите на Европейския съюз. Ние имаме и специалистите и суровината, само че за жал сега ние изнасяме тази суровина, а не произвеждаме продуктите с високо добавена стойност в нашата страна ” сподели още претендентът за евродепутат.

Според Пенкова с тази нова политика на реиндустриализация, в границите на Европа, ние би трябвало да поставим старания.

“Европейската рамка е заложена и в този момент би трябвало да поставим старания да създадем тези производства точно тук. Тези неща е значимо да се знаят, когато се основават тези европейски политики. Тук не приказваме за конкуренция сред обособените страни членки, а в противен случай да се изведат на напред във времето стратегическите преимущества на всяка една от тях, с цел да може в действителност да няма конкуренция ”, добави Пенкова.

Тя счита, би трябвало да има обединен модел, в който всяка страна да прави това, в което е най-хубава.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР