Мариана Симеонова: Тръгвам си от агенцията по трансплантации заради несъгласие

...
Мариана Симеонова: Тръгвам си от агенцията по трансплантации заради несъгласие
Коментари Харесай

Мариана Симеонова: Тръгвам си от агенцията по трансплантации заради несъгласие с МЗ

Мариана Симеонова: Тръгвам си от организацията по трансплантации поради противоречие с Министерство на здравеопазването
Не съм подавала оставка. И да желая имам сериозна конкуренция в други браншове не мога да се пакостя да подам оставка. Така, въпреки и под формата на смешка, разяснява изпълнителният шеф на Изпълнителната организация по трансплантации (ИАТ) доктор Мариана Симеонова, за която отрасловото министерство заяви, че се отхвърля от поста, съобщи кореспондент на БГНЕС.

„ Искам да продължа да се развъртвам като доктор, разговаряла съм с управлението на министерството на опазването на здравето преди два месеца имах претекстове. Работата в администрацията би трябвало да се промени, институциите би трябвало да приказват по сред си, с цел да обезпечават условия за лекарите и за пациентите, които чакат решения за своя здравословен проблем “, изясни Симеонова.

Директорът в оставка изясни, че главното разминаване с министерството е във връзка с работата на Агенцията.Според Симеонова, когато една политика работи добре, не трябва да се вършат непотребни промени. Като мотив, който препълнен чашата на търпението, тя уточни, че е принудена да търси други лечебни заведения за трансплантация в чужбина. Докато се търсят други възможности излишно минават 8-9 месеца и пациентите чакат. А имаме контракт с Виена, който не е изминал.

Симеонова увери, че макар, че не е отпред на ИАЗ, ще продължи да оказва помощ за лекуването на българските жители, нуждаещи се от трансплантация на бял дроб.

Лекарят направи пред публицистите и къса равносметка за ръководството на Агенцията. Тя описа, че когато постъпила през 2013 година. „ Нямаше правист в Агенцията, ИТ експерти, пропуски и проблеми в интернет мрежата. Нямаше списък, а компютрите - антивирусни стратегии. Всичко обаче поетапно се промени “, спомни си Симеонова.

Като съществуващи проблеми, които завещава на наследника на поста, Симеонова открои, че в законодателството текстов не са променяни 10 години, а други начинания залежават в папки четвърта година. /БГНЕС.
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР