Заможен: Настимир Ананиев с апартаменти в София, Ирландия и Слънчев бряг

...
Мандатоносителят на „Продължаваме промяната“ ползва офис на частна фирма за
Коментари Харесай

Мандатоносителят на „Продължаваме промяната“ ползва офис на частна фирма за политическата си формация. Партията „Волт“ на Настимир Ананиев е регистрирана в съда на адрес бул. „Александър Стамболийски“ №84, ет. 2, офис 2, пише вестник Галерия.

На абсолютно същото място е седалището и на едно от частните дружества на Ананиев – „Слийв Блум“. Той ползва офис в модерна сграда от няколко години и в него съвместява политическата и търговската дейност, разказват работещи на същото място, коментирайки, че случаят е ярък пример за това как политиците ни всъщност са търговци.

На същия адрес са регистрирани и още няколко фирми на Настимир Ананиев, на баща му и на съпругата му, която има офиси и в сграда на същия булевард, но на по-централно място. Занимават се с консултантска дейност, а в миналото са били партньори на чужденци, които са инвестирали тук в недвижими имоти.

Настимир Ананиев стана шеф на „Волт“ през 2018 г. и оттогава го е настанил в офисите на частните си фирми. Преди това той беше депутат Реформаторския блок като член на Движение „България на гражданите“ на Меглена Кунева.

Напусна през 2017 след 2 години в Народното събрание. За да влезе там, той се отказа от ирландското си гражданство – казус, който е висящ при Кирил Петков, на когото Ананиев даде регистрацията на партията си. Освен това и Харвард свързва двамата политици.

Ананиев е завършил курс по лидерство в училище „Кенеди“ към Харвардския университет. Иначе е живял, учил и работил в Ирландия. Затова неслучайно много от бизнес партньорите му в България са ирландци, които инвестират парите си в имоти у нас.

Освен тях обаче от 2013 до 2018 година Ананиев е бил съдружник в любопитна фирма – „Нефтигазсервиз“.

Партньорите му в нея са четирима граждани на Русия с интереси в енергетиката. Тя така и не започва работа, а според запознати Ананиев е ползван от братушките за влияние сред властите у нас, но без успех.

Кирил Петков

Иначе бизнес дейностите на юпито, завърнало се у нас също като Кирил Петков и Асен Василев, не се радват на особени печалби. Но това може да се промени, ако „Продължаваме промяната“ влезе в парламента, казват бивши съратници на Настимир Ананиев от площадите във времената, когато беше в редиците до Мая Манолова, но се скараха за места в парламента.

Според протестиращи Настимир Ананиев вече е договорил с Петков и Василев избираемо място в листите, за да се върне в Народното събрание.

Междувременно, като вещ в бизнеса с недвижими имоти, Настимир Ананиев има 2 апартамента в София и един в Ирландия, разкрива декларацията му пред КПКОНПИ.

Жилището в столицата е най-голямо – 110 кв.м, и данъчната му оценка е 185 хил. лв. Съсобственик е съпругата на Ананиев Петя, която му помага и в бизнеса. Двамата са го купили с кредит през 2009 г., когато още никой не беше чувал за бъдещия политик. През 2011 г. Ананиев става собственик и на апартамент от 74 кв. м на Слънчев бряг, а през следващата и на същия като квадратура в София.

Най-ценната придобивка на семейство Ананиеви обаче е в Ирландия, където имат жилище от 48 кв. м за 520 хиляди лева, което е купено през 2006 година. Не е ясно с какви имоти разполагат другите му роднини, включително и баща му Анани, който също е включен в бизнеса на семейството.

Неслучайно и половината от даренията за „Волт“ идват от тях. През 2019 г. Настимир Ананиев е дал 10 500 лв. за дейността на движението, съпругата му Петя – 10 000, баща му Анани – само 950, а майката – 900. Сумата обаче е повече от половината, която са дарили други сподвижници на „Волт“.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР