Мандатът на действащия председател на ВКС Лозан Панов изтича след

...
Мандатът на действащия председател на ВКС Лозан Панов изтича след
Коментари Харесай

Готвят ли управляващите Лозан Панов за шеф на КПКОНПИ?

Мандатът на настоящия ръководител на Върховен касационен съд Лозан Панов изтича след четири седмици. Да не би да се готви предопределение на политически подвластния Панов на нов пост в страната? Например – отпред на КПКОНПИ, написа в. Труд.

В предизборната акция Кирил Петков лансираше Панов като политически претендент на „ Продължаваме промяната “ и „ Демократична България “, разбирай на олигархичния кръг „ Капитал “, за основен прокурор. Но тъй като, не е елементарно това да се случи на този стадий, то Панов умерено може да бъде пробутан за ръководител на антикорупционната комисия до идното й делене на два органа. След което, Панов ще остане отпред на единия, позволява изданието.

Не би трябвало да се не помни, че зад избора на новата председателка на Върховен касационен съд арбитър Галина Захова застанаха само личните й сътрудници от висшия съд, с които тя от години работи кабинет до кабинет. Подкрепиха я, освен това с ултиматум към Висш съдебен съвет, че в случай че изборът не бъде тъкмо този, то ще бъдат подхванати „ следващи дейности “, и от политизирания Съюз на съдиите в България, написа още Труд.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР