Манчестър Юнайтед направи обрат срещу Сити в дербито на града

...
Манчестър Юнайтед направи обрат срещу Сити в дербито на града
Коментари Харесай

Обрат донесе голяма радост на Манчестър Юнайтед

Манчестър Юнайтед направи поврат против Сити в дербито на града и го победи с 2:1. Головете паднаха през втората част, като Джак Грийлиш изведе " жителите " напред, само че Бруно Фернандеш и Маркъс Рашфорд донесеха триумфа за " алените дяволи ". Така Юнайтед се завърна на пътя на успехите след три следващи загуби от градския си противник.

Първото полувреме мина при съвсем цялостно превъзходство на домакините от Юнайтед. В 34-а минута Маркъс Рашфорд се откъсна самичък, мина и пред вратаря Едерсон, само че съкрати ъгъла и шутът му бе блокиран от бранител пред голлинията. Четири минути по-късно още веднъж Рашфорд изскочи самичък против вратаря, само че Едерсон излезе прозорливо и мазета топката от краката му.
-->
В 60-а минута британският национал Джак Грийлиш, който влезе като запаса, откри резултата за " жителите ". Основната заслуга за попадението обаче бе на Кевин Де Бройне. Белгиецът получи топката от Рияд Марез и стигна до аутлинията отдясно, като с центрирането си отстрани отбраната и вратаря и постави топката на главата на Грийлиш, който вкара в опразнената врата.

В 79-а минута Бруно Фернандеш изравни за Юнайтед. Каземиро изведе Маркъс Рашфорд зад отбраната, само че нападателят бе в състояние на засада и съзнателно не игра с топката. Той обаче я гардираше, което разреши на Фернандеш да я вкара в мрежата с мощен шут. В първия миг страничният арбитър подвигна засада, само че след консултация попадението бе прието.

Това даде страховит тласък в играта на " алените дяволи ", които направиха цялостен поврат съвсем незабавно. Аржентинецът Алехандро Гарначо бе изведен отляво и първото му центриране бе блокирано, само че той центрира повторно по земя и постави топката на крайници на изскочилия Маркъс Рашфорд, който вкара за 2:1. Това бе гол в седми следващ мач за британския национал.

Със извоюваните 3 точки Манчестър Юнайтед изскочи на трето място и към този момент е единствено на точка зад градския противник, като има действителни шансове освен да се бори за втората позиция, само че и да нападна шампионската купа от по-удобна позиция. Тимът на Пеп Гуардиола остава на 5 точки зад водача Арсенал, който играе дерби на следващия ден с Тотнъм.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР