Манастирите и църквите в Гърция се подготвят тази вечер да

...
Манастирите и църквите в Гърция се подготвят тази вечер да
Коментари Харесай

Църквите в Гърция наваксват за Великден

Манастирите и църквите в Гърция се приготвят довечера да отбележат Възкресение Христово, което беше неразрешено по време на празниците като част от ограниченията против ковид.

Гръцките духовници приканиха да се съблюдават всички противоепидемични ограничения.

Украсяват църквите и манастирите в Гърция за празника довечера. Във всички църковни храмове ще се отслужи Великденска литургия. Ще се разгласи тържествено " Христос Воскресе " с пердашене на камбани и предаване на Благодатния огън.

Строгите ограничаващи ограничения сложиха под възбрана отбелязването на Великденските празници, което съгласно изследване в страната, е било най-тежката мярка, наложена против ковид.

В църквите са сложени ограничаващи знаци, с цел да се съблюдава наложителната отдалеченост. Ще се охраняват също и местата към църквите, тъй като се чакат доста вярващи довечера да участват на литургията.

Носенето на маска в църквите е наложително, само че се предлага на вярващите извън също да съблюдават всички ограничения за отдалеченост, а възрастните хора да носят маски.

Гръцката православна черква прецизира в особено послание към вярващите, че избра днешния ден за отбелязване на Великден преди да приключат 40 дни от Възкресение.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР