Мълния е поразила състезатели по планинско бягане в Гърция, като

...
Мълния е поразила състезатели по планинско бягане в Гърция, като
Коментари Харесай

Мълния уби състезател по планинско бягане до границата с България

Мълния е поразила състезатели по планинско тичане в Гърция, като един е умрял, а различен е тежко потърпевш.

Състезанието по планинско тичане в планината Фалакро е почнало нощес в 19 часа в региона на Драма.

55 състезатели от цялата страна е трябвало да изминат разстояние от 36,7 километра за 12 часа, като преминат през шестте най-високи върха на Фалакро. 

Около 4 ч сутринта времето внезапно се влошило със мощен дъжд и доста светкавици. Част от състезателите се отказали, само че други, които са решили, че са покрай финала траяли.

Паднала мълния е умъртвила на място 55-годишен мъж, предава 24 часа. Друг, на 56 година, който е бил покрай него е получил тежки изгаряния по гърдите, ръцете и други елементи на тялото. До тях било и момиче, което е леко потърпевшо, само че в мощен потрес.

Веднага е стартира интервенция по спасяването им, която е била доста тежка, защото  хората са били покрай върха на планината, на мъчно място с много неподходящи метеорологични условия. Участвали са 14 пожарникари с 5 автомобила. Повикан е и хеликоптер, с цел да се транспортират до болничното заведение в Кавала. 

Планината Фалакро се намира в Северна Гърция до границата с България. Малка част от ниското северно отклонение е на българска територия, южно от гоцеделчевското село Беслен.

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР