Мълнии унищожиха покрив на къща в Казанлък, съобщи БНТ. Инцидентът

...
Мълнии унищожиха покрив на къща в Казанлък, съобщи БНТ. Инцидентът
Коментари Харесай

Мълнии подпалиха къща в Казанлък

Мълнии унищожиха покрив на къща в Казанлък, заяви Българска национална телевизия.

Инцидентът станал през нощта в неделя, когато над града се разразила мощна гръмотевична стихия. Семейството, живеещо в къщата, не е потърпевшо.

Две мълнии паднали над къщата на семейство Михайлови малко след 2 часа в неделя през нощта.

Вследствие на пожара, който провокирали, изцяло е погубен покривът на постройката, а поради изобилните дъждове домът им е наводнен, унищожена е и част от покъщнината им.

"Това се случи внезапно, ние бяхме заспали ", споделя Красимира Михайлова за преживелия смут.

"В един миг замириса на нещо изгоряло, скочихме и видяхме, че гори цялата къща, таванът гори, очевидно бойлерът е гръмнал незабавно. Нямаме електричество, мрачевина огромна, служителите на реда се отзоваха в точния момент, пристигнаха момчетата в точния момент и споделиха: "Веднага излизайте от къщата! ", добави собственичката.

Сега фамилията е в невъзможност. Няма къде да отиде, няма и средства да възвърне вредите. Хората недоумяват какво ще вършат, защото домът им продължава да бъде под дъжда.

"Абсолютно няма да се оправим сами, ние имахме тука някакви дребни спестявания, които вложихме в поддръжката на къщата с наклонност вероятно да продължим да я обитаваме, само че освен това състояние, сме в цайт нот, нямаме просто кой да ни помогне. Сега разчитаме на Божията помощ ", показа брачният партньор Михаил Михайлов, с Красимира добави:

"И на положителни хора, да се отзоват, да ни оказват помощ със строителни материали, кой с каквото може, ще бъдем признателни с цел да си възстановим покрива, да си възстановим вредите. "

Веднага след апела на фамилията реагираха строителни хипермаркети и компании от Казанлък, а Община Казанлък ще поеме всички разноски по цялостното възобновяване на къщата и още през днешния ден ще настани фамилията в общинско жилище.

Ще се постараем да ги обгрижим, тъй че да са на положително място, да са спокойни, да имат опция. Наблизо е мястото, което ще ги настаним, да идват, да виждат, че работят строителите и в най-скоро време се надявам да имат покрив, съобщи Галина Стоянова, кмет на Община Казанлък.

Разчистването на къщата стартира през днешния ден от чиновници на Община Казанлък, а градежът на покрива започва на следващия ден.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР