Mallorca Championships, четвъртфиналДаниил Медведев – Роберто Баутиста Агут 3-6, 2-6Миналта

...
Mallorca Championships, четвъртфиналДаниил Медведев – Роберто Баутиста Агут 3-6, 2-6Миналта
Коментари Харесай

Баутиста Агут детронира Медведев на четвъртфинала в Майорка


Mallorca Championships, четвъртфинал

Даниил Медведев – Роберто Баутиста Агут 3-6, 2-6

Миналта седмица Даниил Медведев записа безапелационна победа над Роберто Баутиста Агут на шампионата в Хале, само че през днешния ден шансът се обърна и испанецът взе реванш от именития си конкурент, елиминирайки го на четвъртфинала в Майорка. Така Медведев се елементарни с възможностите си да завоюва втора поредна купа в шампионата, а Баутиста Агут записа четвърта победа над настоящ №1 в ранглистата.

Следващият конкурент на испанеца ще бъде спечелилият от мача сред Антоан Белие и Талон Грийскпур.

Световният №20 не направи нито една двойна неточност в хода на мача, като в това време завоюва 74% от точките си на първи сервис (32/43). Баутиста Агут осъществя три от шестте си точки за пробив, до момента в който Медведев не съумя да се възползва от единствения брейкпойнт, който се откри пред него.

Втората ракета на Испания взе самодейността още през цялото време, като загуби единствено три точки в първите три гейма. Баутиста Агут бе доста по-солиден в дългите разигравания, от които мачът изобилстваше, до момента в който Медведев нерядко губеше хладнокръвие и правеше нетипични за него неточности. Това разреши на представителя на домакините да запази преднината си и да завоюва първия сет с 6-3.

Медведев поведе при започване на втория сет, само че Баутиста Агут бързо си върна контрола върху мача, спечелвайки на нула идващите три гейма. Руснакът опитваше постоянно да трансформира темпото на разиграванията, най-много посредством къси топки, само че това докара до голям брой непредизвикани неточности от негова страна. Баутиста Агут разреши на международния №1 да редуцира пасива си, само че незабавно по-късно още веднъж направи серия от три следващи спечелни гейма и победи изрично с 6-3, 6-2 след едвам 71 минути на корта.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР