Малко след обявеното от премиера Бойко Борисов намерение за свикване

...
Малко след обявеното от премиера Бойко Борисов намерение за свикване
Коментари Харесай

Патриотите избухнаха със свои идеи за конституционни промени

Малко след оповестеното от премиера Бойко Борисов желание за привикване на Велико Народно заседание и приемане на нова конституция, съдружните му сътрудници " Обединени патриоти " избухнаха със лични оферти, в добавка към тези на ГЕРБ. Практически Вътрешна македонска революционна организация и НФСБ настояха в бъдещия главен закон с цел да се запишат предизборните им стратегии. Например – наборна военна работа, обезпечен размер на пенсията и антиджендър наредба, допускаща единствено брак сред мъж и жена.

Долу джендърите и нови пълномощия на президента

Лидерът на Вътрешна македонска революционна организация и вицепремиер Красимир Каракачанов изобщо не разяснява предложенията на Борисов за правосъдната власт и броя на депутатите, а се концентрира върху фамилията и наборната военна работа и то за да се противодейства на джендър идеологията. Освен това Каракачанов упорства за учебен ценз и наложително гласоподаване. Другото предложение е за " обезпечени права и поданство на всеки етнически българин ".

Доста забавно е и предлагането да се даде право за законодателна самодейност на президента – нещо, на което ГЕРБ сигурно биха се противопоставили, защото нямат никакви гаранции, че идващият президент ще е техен, а не от друга партия.

Според Вътрешна македонска революционна организация президентът би трябвало да има опция и да желае избор на съмнение. На фона на острия спор сред кабинета " Борисов 3 " и президента Румен Радев, сходна самодейност наподобява необичайно. Според Каракачанов този спор е неминуем и, без значение кой заема поста, президентът би трябвало да има такива благоприятни условия.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР