Окръжен съд – Търговище остави в ареста мъжа, причинил лека

...
Окръжен съд – Търговище остави в ареста мъжа, причинил лека
Коментари Харесай

Мъж нападна майка си в Попово. Излиза ли на свобода?

Окръжен съд – Търговище остави в ареста мъжа, предизвикал лека телесна щета на майка си в изискванията на домашно принуждение . Въззивното произвеждане е формирано по тъжба от бранителя на привлечения в качеството му на обвинено лице 29-годишен Б. С. от гр. Попово .

Б. С. е притеглен към наказателна отговорност за това, че на 01.05.2024 година е предизвикал лека телесна щета на майка си, изразяваща се в разкъсно-контузна рана на челото, с хематом, кръвонасядания по гърба и гръдния панер , предизвикали й болки и страдалчество без разстройство на здравето. Районният съд в Попово е взел мярка за неотклонение във връзка с дееца „ Задържане под стража “.

Видно от справката му за съдимост, Б. С. е осъждан за осъществен обир , има висящо произвеждане за ръководство на МПС след приложимост на наркотични субстанции и друго – за нелегално владение на оръжие и безчинство. От материалите по делото и характеристичната информация е видно, че обвиненият не работи, няма трайни трудови привички. Има навика да излиза в страни от Западна Европа, най-вече в Италия, само че няма изясненост с какво се занимава там. При задържането му в него са открити огромни парични суми друга валута с необоснован генезис.

За да се произнесе по жалбата, съдът взе поради, че е налице действителна заплаха обвиненият да извърши друго закононарушение или да се укрие, имайки поради, че същият е осъждан за закононарушение обир, има формирани и други висящи досъдебни производства, че доста постоянно напуща страната, като от данни по делото от 8 месеца живее в Италия . С тези претекстове тричленният състав на търговищкия областен съд одобри жалбата за неоснователна, остави я без почитание и удостовери определението на Районен съд – Попово, с което на Б. М. е наложена мярка за неотклонение „ Задържане под стража “.

Определението на Окръжен съд – Търговище не предстои на обжалване.

Ще ремонтират постройката на Земеделска банка в Търговище

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР