Малко след като стана ясно, че двама съпрузи са били

...
Малко след като стана ясно, че двама съпрузи са били
Коментари Харесай

Става кошмарно. Нови жертви на мълниите

Малко откакто стана ясно, че двама съпрузи са били изпепелени от адските мълнии в беседка покрай Гигинския манастир, се разбра за нови жертви, които продъненото от дъжд небе взима,

Състезанието с дължина 35,7 км е почнало в 19:00 ч. в събота в село Пиргой.

Мълния е блъснала участници в съревнование по планинско колоездене в Пиргой. Един човек е погубен, втори е ранен, съобщи БГНЕС, като се базира на  " Катимерини ". 

Двамата мъже са взели участие в надпреварата " Шестте върха ", което минава през шестте най-високи върха на планината Фалакро в Северна Гърция, когато гръмотевица е блъснала групата бегачи в 4 ч. сутринта на височина 1340 м, оповестяват полицейски чиновници.

Два избавителни отряда на противопожарната работа се изкачили на планината от близкия град Драма, с цел да намерят един бегач, на 55 година, към този момент мъртъв, а различен, на 56 година, съществено ранен. Раненият бегач е превозен със аероплан до болница в град Кавала, където управляващите оповестиха, че е в тежко положение. Самоличността на двамата не е открита, предава БГНЕС.

Състезанието с дължина 35,7 км е почнало в 19:00 ч. в събота в село Пиргой, на 630 м по скатовете на 2232-метровата планина.

Всичките шест най-високи върха на Фалакро в Гърция са високи над 2000 метра; планината се простира и в България.

Времето е било положително при старта на надпреварата, само че през нощта почнал да вали мощен дъжд и пътеката станала кална. Докато удари мълнията, няколко от участващите 55 бегачи са били стигнали до финала в планинска хижа на върха на ски курорта Фалакро. Бегачите имали 12 часа, с цел да завършат надпреварата.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР