Малко преди началото на летния сезон у нас най-много свободни

...
Малко преди началото на летния сезон у нас най-много свободни
Коментари Харесай

Преди старта на летния сезон: Най-много свободни работни места идват от хотелиерството и ресторантьорството

Малко преди началото на летния сезон у нас най-вече свободни работни места в действителната стопанска система са декларирани в хотелиерството и ресторантьорството (23,8%). Това сочат данни на Агенцията по заетостта за март. През месеца в бюрата по труда са декларирани 17 189 свободни работни места на първичния пазар, което е понижение с 0,8% по отношение на март 2022 година

Следват преработващата индустрия (21,2%), държавното ръководство (11,2%), търговията (9,4%), селското, горското и рибното стопанство (8%) и административните и спомагателните действия (5%).

Най-търсените от бизнеса специалности през март са личен състав, ангажиран в областта на персоналните услуги, чиновници полагащи грижи за хората, продавачи, служащи в селското, горското и рибното стопанство и в добивната и преработващата индустрия, строителството и превоза, машинни оператори на стационарни машини и уреди, водачи на МПС и преносими уреди.
 Българската стопанска система търси над 380 000 чиновници - вашата специалност измежду тях ли е?
Българската стопанска система търси над 380 000 чиновници - вашата специалност измежду тях ли е?

Кои са специалистите, без които не можем

През предишния месец максимален е делът на почналите работа в бранша на преработваща индустрия - 18,2%, следвани от тези в търговията - 13,2%, хотелиерството и ресторантьорството - 9,6%, държавното ръководство - 8,9%, селско, горско и рибно стопанство -8,3%, хуманното опазване на здравето и обществената работа - 5,5%, строителството 5,1% и други.

Агенция по заетостта регистрира 152 230 регистрирани безработни през март, с 2,1% по-малко от месец февруари. Равнището на записана безработица през март е 5,4% 1, което е с 0,1% по-ниско, по отношение на предходния месец и по отношение на март 2022 г.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР