Малко ме е страх от смъртта, защото това е най-неизвестното“,

...
Малко ме е страх от смъртта, защото това е най-неизвестното“,
Коментари Харесай

Физически здрава 28-годишна нидерландка избра евтаназията

„ Малко ме е боязън от гибелта, тъй като това е най-неизвестното “, показа в няколко обществени мрежи 28-годишната Зорая, която кандидатства за евтаназия и евентуално ще се насочи планувано към отвъдното през май. Трагичното изказване на младата жена обиколи света за часове. Хиляди консуматори на Х, Тик-Ток, Ютюб, Facebook и Инстаграм я разубеждаваха и се опитваха да й върнат вярата в живота. Стотици я оплюха като лигла и бездуховно създание, което си играе с най-висшия подарък, даден й от Бог. Други, със същите психологични болести като нейните пък с болежка разказваха, че тъгите им са нетърпими и те биха създали същото. 
Зорая тер Беек, 28-годишна жена, родом от нидерландско село, е решила законно да постави завършек на живота си. Според разказите й, макар че е физически здрава, тя е избрала евтаназията заради осакатяващите си проблеми с психологичното здраве. Тя чака да бъде евтанизирана при започване на май тази година. Страданията й не престават откогато се помни и тя взема решение да си тръгне от този свят планувано, макар че обича двете си котки и 40-годишния си другар, с който живее. Разказва, че по-рано желала да стане психиатър. 
„ Не желаех да товаря колегата си с задължението да поддържа гроба спретнат “, съобщи Зорая пред Free Press посредством текстово известие. „ Все още не сме избрали урна, само че това ще бъде новата ми къща! “, прецизира тя.
Говорейки за проблемите си с психологичното си здраве, тя споделя, че един път психиатрите й споделили: „ Не можем да създадем нищо повече за теб. Нещата в никакъв случай няма да се подобрят ”. В този миг тя взема решение да избере евтаназия. „ Винаги съм била безапелационна, че в случай че положението ми не се усъвършенства, не мога да пребивавам повече по този начин “, прибавя младата жена. Тя страда от меланхолия, аутизъм и гранично личностно разстройство.
Зорая споделя с детайлности по какъв начин ще се подложи на процедурата по лишаване на живота й в личния си дом, до момента в който лежи на дивана в хола си. 
„ Докторът ще се бави известно време. Няма от вратата да каже „ легнете, апелирам! “. Обикновено първо е чашата кафе, с цел да се успокоят нервите и да се сътвори мека атмосфера. След това ще ме попита дали съм подготвена. Аз ще заема мястото си на дивана. Отново ще ме попита изцяло ли съм сигурна и ще започва процедурата като ми пожелае лек път. Или, в моя случай, приятна сънливост, тъй като ненавиждам хората да споделят „ безвредно пътешестване “. Няма да вървя на никое място. “
След описаното от Зорая, лекарят ще й бие първо успокоително и след това вещество, което ще спре сърцето.
„ Малко ме е боязън от гибелта, тъй като това е най-неизвестното “, споделя тер Бийк. „ Наистина не знаем какво следва - или няма нищо? Това е страшната част. “

Къде е позволена асистираната гибел

Нидерландия, Белгия и Люксембург имат разрешителни закони за асистирана гибел и доброволна евтаназия, написа The Guardian. В Швейцария даже има клиники за изпращане в отвъдното, които одобряват искащи и от други страни.
Асистираната гибел е законна в шест американски щата (Калифорния, Колорадо, Монтана, Орегон, Върмонт и Вашингтон) плюс Вашингтон. Също по този начин и в Канада, и австралийския щат Виктория. Нова Зеландия обмисля законодателство. 
През 2015 година депутатите в Обединеното кралство гласоподаваха срещу законопроекта за асистираното умиране с 330 гласа против 118.
Евтаназия се прави още в Япония, Колумбия, Австрия и други. 
Един от най-либералните закони във връзка с евтаназията е този в Белгия. В страната процедурата може да бъде задействана даже и при пациенти под 18-годишна възраст, като само изискване е съответните комисии да са одобрили претекстовете и положението на пациента.
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР