Малко известният на нашата ширина мобилен браузър UC Browser е

...
Малко известният на нашата ширина мобилен браузър UC Browser е
Коментари Харесай

UC Browser владее 16% от глобалния пазар и доминира в някои азиатски страни

Малко известният на нашата широчина мобилен браузър UC Browser е доста известен в страните на Азия. В Индия, Индонезия и някои други страни, този браузър интензивно се употребява от стотици милиони хора.
Много консуматори са на мнение, че UC Browser е по-подходящ за разрастващите се пазари, тъй като работи по-бързо, употребява по-малко памет и наподобява по-добре от Chrome. Програмата заема единствено 31 MB от вградената памет, до момента в който за Chrome са нужни 125 MB. Средният потенциал на флаш диска в смарт телефоните в разрастващите се страни е едвам 12 MB и те се ориентират към UC Browser. Друго преимущество на този браузър е личния метод към комфортното проявление на новините, спорта и други.



Статистиките на StatCounter демонстрират, че в Индия UC Browser управлява 51% от пазара на браузърите, а делът на Chrome е 30%. В Индонезия UC Browser е с дял 41%, а Chrome – с 32%.

Като цяло, потребителите на UC Browser са общо към 430 милиона души. В същото време потребителите на Chrome са над 1 милиард. Данните на StatCounter демонстрират, че на световния пазар, мобилният браузър на Гугъл заема 47%, а делът на UC Browser е 16%. В другите страни резултатите са напълно други – в Съединени американски щати да вземем за пример, най-разпространен е уеб-браузърът Apple Safari с 52% пазарен дял.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР