Малко хора знаят, че зелените очи са едни от най-редките

...
Малко хора знаят, че зелените очи са едни от най-редките
Коментари Харесай

Никой не се ражда със зелени очи

Малко хора знаят, че зелените очи са едни от най-редките в човешката популация. В същото време никой не се ражда зеленоок - очите в следствие добиват този цвят, а пигментът меланин е виновен за този обаятелен цвят на ириса. Той започва да се отделя в тялото в нужния размер едвам месеци след раждането, написа БГНЕС. Бебетата нормално се раждат със сини или сиви очи, които по-късно могат да станат кафяви, сиви, сини или зелени. Процесът на " стабилизиране " на цвета на очите може да отнеме до една година, тъй че от време на време въобще не е допустимо незабавно да се разбере какъв е цвета на очите на новороденото дете.

Друг забавен факт е, че хората в действителност нямат изцяло зелени ириси. Ако видите някой със ярко зелени очи, тогава пред вас в действителност е образна заблуда, заради особеностите на взаимоотношението на пигментната примес с естественото или изкуствено осветяване. Пигментната примес, виновна за зелените очи, нормално е комбинация от светлокафяви и жълти петна, податливи на събитие, известно като „ Разсейване на Рейли ”.

Любопитно е, че зеленооките дами са по-често срещани от мъжете със зелени очи. Учените обърнаха внимание на този факт преди няколко десетилетия, но към момента не са разкрили повода за неравномерното систематизиране на притежателите на зелени очи сред половете.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР