Малкият принц, Закуска в Тифани, Ана Каренина - това

...
Малкият принц, Закуска в Тифани,  Ана Каренина - това
Коментари Харесай

Да бъдеш дизайнер на чанти, вдъхновен от книгите

" Малкият принц ", " Закуска в Тифани ", " Ана Каренина " - това са част от книгите, които вдъхновяват 28-годишната Жаклин Рангелова да създава чанти по модерен и разчупен метод. Как страстта към четенето и модата основават една бизнес идея, която цели да запали младите към литературата - вижте.

 

„ С брошура на разположение в никакъв случай не си уединен. “ Жаклин Рангелова е създател по душа, който провокира към четенето чрез модата. Изработва чанти, върху които има цитати от книги.

„ Вдъхнових се от сходни марки в чужбина и ми хрумна. Обичам доста книгите, доста обичам като излезна някъде да си нося брошура, дава ми едно утешение “, споделя тя.

Идеята на Жаки се появява от дълго време, само че тогава не се усеща уверена да я показа пред аудитория. Миналата година се престрашава и основава своя компания.

 
Няколко книги ме мотивираха, още веднъж книги. Едната беше биографията на Шанел, на Диор, Джими Чу, и просто имаше доста книги, които ме мотивираха да опитвам, какво изгубвам.
Жаклин Рангелова

Изработката на чантите става за към два месеца и по-голямата част от процеса се прави ръчно от Жаки.

„ Аз би трябвало да избера цветовете, които би трябвало да имат нюха или чувството на книгата. Да избера откъс който с едно изречение да преразкаже книгата, тъй че в действителност да способства за чувството “, споделя дизайнерката.

Първата чанта, която Жаклин основава, е с цитати от романа на Толстой „ Ана Каренина “. Идеята ѝ била да сътвори  контраст между старите и новите обичаи.

 
Може да научиш доста от книгите, не би трябвало да ги загърбваме и забравяме. Моята персонална цел е някой да хареса чантата и от тази чанта може би ще прочете книгата.
Жаклин Рангелова

Това не е просто метод за изкарване на спомагателен приход, тъй като Жаки има и идея, която е ориентирана най-много към децата и желанието да разпали пристрастеността им към четенето.

„ Ще пусна детски чанти с подарък от мен детски книжки, тъй като за мен е по-важно обществената цел, и в случай че мога да влюбя децата в книгите, по този начин както аз съм се влюбила ще е супер “, разкрива Жаклин.

Книгите разпалват въображението на всеки, който се потапя сред редовете. А творчеството на Жаки ни разрешава да не забравяме хубостта на думите.

За Euronews Bulgaria Саня Петкова.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР