Стените и таванът на този уникален будапещенски бар са покрити

...
Стените и таванът на този уникален будапещенски бар са покрити
Коментари Харесай

Туристическа атракция: Бар в Будапеща е покрит със стотици ръкописни бележки

Стените и таванът на този неповторим будапещенски бар са покрити със стотици ръкописни бележки. Заведението е обичано място за посещаване на задгранични туристи в продължение на десетилетия. Местоположението му - до река Дунав - го прави изключително прелъстителен. Но най-специалната му специфичност е опцията гостите да оставят послания на дребни листчета хартия и да ги прикрепят към стените - спомен за времето, което са прекарали там.
Гостите, които идват тук, могат да бъдат по-спокойни, в сравнение с където и да било другаде. Стените са покрити с бележки от гостите. Има чувство за независимост.
Габор Кештехли, шеф на заведението

Менюто се състои най-вече от обичайни маджарски ястия, а клиентите са най-вече туристи.
Някои хора идват единствено с цел да снимат интериора. Дори не желаят да седнат, а единствено да създадат видео или да оставят записка, без да ядат нищо.
Габор Кештехли, шеф на заведението

Бележките постоянно са написани на родните езици на посетителите, като оферират поздрави, рисунки, даже и политически послания. Повечето от гостите, като Джинерва де Сантис, са разкрили бара посредством разнообразни канали в обществените мрежи.

„ Намирам за готин обстоятелството, че има бележки по стените в близост. Аз пристигам от Италия и на никое място не съм виждала сходно място “, споделя Джинерва де Сантис.

Заведението, което се споделя „ For Sale Pub “ не се популяризира, а разчита единствено на публичност от страна на обществените медии.

„ Най-голямата реклама за нас са гостите. Не харчим нито стотинка за реклама или маркетинг и нямаме сметки в обществените мрежи. За нас най-хубавият маркетинг е от уста на уста “, споделя шефът на заведението Габор Кештехли.

Първоначално стените и даже таванът са били покрити с всевъзможни задгранични и маджарски банкноти и визитни картички, оставени от гостите. Но с годините те се сменят с персонални бележки, които съхраняват приятните мемоари на посетителите за Будапеща.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР