Малкият Локлан Сампълс от Джорджия има рядко заболяване, което означава,

...
Малкият Локлан Сампълс от Джорджия има рядко заболяване, което означава,
Коментари Харесай

Уникално сладък: 17-месечно момченце с рядък синдром удиви света с КОСАТА си

Малкият Локлан Сампълс от Джорджия има рядко заболяване, което значи, че косата му расте нагоре и встрани от скалпа и не може да бъде сресана и пригладена надолу.



Страшната дума " синдром "

Миналото лято Кейтлин Сампълс разгласява фотография на най-малкия си наследник Локлан Сампълс в Инстаграм. Тогава чужд ѝ изпраща известие с въпроса дали нейният (по това време) 10-месечен наследник е диагностициран със Синдрома на непокорната коса. 33-годишната майка се тормози от догатката. „ В началото чувате „ синдром “ и си казвате: „ О, боже мой “, нещо не е наред с моето бебе? Боли ли го или нещо сходно? “, спомня си Кейтлин в утринното шоу на ABC.

Родителите стартират да търсят информация в Гугъл и се свързват с педиатъра си. Лекарят обаче в никакъв случай не е чувал за синдрома и я насочва към педиатричен кожен лекар в Атланта.



Диагнозата

Там Локлан е диагностициран със синдром на непокорната коса или UHS. Синдромът съставлява рядко генетично заболяване на косъма, при което косата е рошава, пораства във всички и не предстои на изглаждане с гребен или четка. Цветът на косата при хора с UHS е сребристо руса или сламено жълта. Синдромът нормално се демонстрира при деца сред три и 12 години.

„ Когато погледнете под микроскопа, можете да видите, че вместо да има цилиндрична форма… стволът на косъма в действителност е по-скоро с триъгълна форма “, споделя доктор Карол Ченг, педиатричен кожен лекар в UCLA Health и прибавя: „ В триъгълните косми има дребни бразди, които вървят нагоре и надолу по дължината на косъма, тъй че това го прави в действителност неподлежащ на разресване. “

На учените са известни единствено около 100 случая и според тях сега няма дейно и непрестанно лекуване. Състоянието обаче нормално се усъвършенства или отшумява от единствено себе си, откакто детето влезе в пубертета.

След раждането си Локлан има тъмна бебешка коса. Но когато новата му коса пораства, тя стартира да наподобява на мъх на праскова, спомня си Кейтлин Сампълс. Тя изяснява че косата на сина ѝ има гънки, добавяйки: „ Косата му може да се сплъсти елементарно. Много е нежна... Лесно се заплита и би трябвало да внимавам. Почти не се постанова да я мия, тъй като просто не се омязнява. “

Кейтлин не е сама

При първоначалното си проучване онлайн Сампълс вижда, че информацията за това положение е нищожна. Въпреки това скоро тя открива група във Фейсбук, основана само за родители, които имат опит с UHS. Групата обменя информация за прически, артикули и грижи.
„ Това беше извънредно полезно… беше успокояващо “, споделя Кейтлин пред Washington Post.

Друг вероятен признак на UHS, който тя е забелязала при Локлан, е „ извънредно сензитивната кожа “, като по нейни думи и други родители от групата във Фейсбук са забелязали това при децата си.



Локлан - любим в Инстаграм

След диагнозата на Локлан и по съвет на брачна половинка си, майката основава @uncombable_locks - профил в Инстаграм със фотоси на момченцето и косата му. Седем месеца по-късно потребителите не стопират да поддържат детето.
Един почитател на Локлан написа: „ Много го обичам!!! Бих желал да видя всички други деца, които имат UHS, снимани дружно. "

Друг консуматор разяснява: " Обожавам косичката му от пух. Да кажем ли просто, че е рокерски изискан? "

Кейтлин разказва отношението на хората в обществените мрежи като „ изпълващо ги с наслада и извънредно общително “. " Хората от време на време желаят да се снимат с Локлан ", споделя тя, добавяйки, че няма нищо срещу „ стига детето да е щастливо и да му допадне индивидът “. 

Разбира се, лайковете не са били задачата на Кейтлин, когато е основала профила на сина си. Нейната концепция е била да насърчи хората да одобряват това, което ги прави разнообразни, да подтикне тези, които може да имат синдром на непокорната коса, да бъдат диагностицирани, с цел да могат учените да го схванат по-добре болестта, както и и да даде информация, която би желала да е имала, когато оня чужд за първи път ѝ е загатнал за положението.
Източник: dama.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР