Днешните тийнейджърите са изправени пред множество и какви ли не

...
Днешните тийнейджърите са изправени пред множество и какви ли не
Коментари Харесай

Как да накараме тийнейджъра си да прекарва повече време на открито?

Днешните младежите са изправени пред голям брой и какви ли не изкушения, които постоянно ги карат да прекарват прекалено време пред екраните на своите смарт телефони, таблети или компютри. Въпреки това, движението навън е от значително значение за тяхното физическо и психическо здраве. Ето няколко съвета по какъв начин да мотивирате младежа си да излиза повече на открито:

- Спортни занимания: Предложете на младежа да се занимава с разнообразни спортове навън като футбол, волейбол, баскетбол или плуване. Такива занимания освен са потребни за здравето му, само че и сигурно ще могат да бъдат занимателни и ангажиращи съзнанието му.

- Предложете му дейни занимания навън: Предложете на своя тийн да замени  с градинската люлка. Прекарването на време навън в градината ще му даде опция да се наслаждения на свежия въздух и природа, до момента в който се забавлява или чете обичана книга.

- Стимулирайте го с изненади: Предложете му да ви помогне с нещо в двора, като несъмнено, за това си изпитание ще получи изненада. Можете да му предложите посещаване на забавно място като да вземем за пример увеселителен парк със зона за приключения, ботаническа градина или да посетите най-близкия до вашия град водопад или езеро. Ще се изненадате прелестно по какъв начин нещо толкоз нормално на пръв взор като преживяване може да накара подрастващите да излязат от вкъщи и да опитат нещо ново и забавно.

- Изкуство и ръчни занимания: Предложете на съкровището си да се занимава с друг тип изкуство и ръчни занимания навън като изобразяване, скулптуриране, снимка или градинарство. Тези действия от една страна ще развиват креативното му мислене, а от друга ще му дадат възможност да изрази своите умения и ползи.

- Прекарвайте време заедно: Покажете му, че можете да се забавлявате дружно навън. Създайте специфични моменти като да вземем за пример пикник в градината или кино под звездите в двора, сгушенини на  дружно. Така младежът също ще се забавлява и ще цени времето, прекарано с вас.

- Бъдете образец: Като родители знаете, че положителният образец постоянно е от първостепенно значение - покажете на детето си, че също наслаждавате на времето на открито, изключително когато сте дружно. Накарайте го да повярва, че навън също може да бъде не по-малко занимателно, в сравнение с геймърския стол или пред екрана.

Със сигурност включването на тези препоръки в всекидневието на младежа ви ще способства за по-здравословен метод на живот и по-балансирано потребление на времето му. Поощрявайте го при всеки комфортен миг да тества разнообразни занимания и да открие какво най-вече му харесва.

 

 

 
Източник: dama.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР