Малкият бизнес буквално е поставен на колене. Хората изнемогват –

...
Малкият бизнес буквално е поставен на колене. Хората изнемогват –
Коментари Харесай

Мая Манолова във Варна: Малкият бизнес е поставен на колене

„ Малкият бизнес безусловно е подложен на колене. Хората изнемогват – дребните пекарни, магазинчета, дребните компании не са в положение да заплащат големите сметките за ток, които са се повишили 2 пъти спрямо пролетта и 3 пъти спрямо предходната година.Предупредиха ни, че предстоят банкрути, в случай че не бъдат подхванати незабавни ограничения. “. Това показа водачът на Изправи се България Мая Манолова пред медии и съидейници във Варна и добави: „ Не е обикновено цената на тока да прескача 1000 лева Не е обикновено при 60лв с облагата ток на АЕЦ Козлодуй да се продава за 1060лв. “

Тя изиска цялото вътрешно ползване на ток - на дребния бизнес, лечебните заведения, общините, културните институти, обществените домове, в това число и за огромния бизнес да премине към контролирания пазар на цена до 150лв/МВтч. За огромните компании съгласно обществената групировка е заслужено да има по-висока цена, която обаче да ги прави конкурентоспособни на прилежащите страни.
-->
Манолова се изрече изрично срещу концепциите от продажбата на ток за експорт да се подкрепят външни компании. Според нея от продажбата на безценен ток за експорт би трябвало да се поддържа българския бизнес, както прилежащите ни страни като Гърция не ни заплащат от облагите си от българските туристи, или от облагите от продажбата на природен газ.

Така Манолова не вижда причина най-бедната европейска страна да си остави облагите от производството на ток и да плащаме тока на нашите съседи.

Категоричната позиция на Изправи се България е да се сътвори контролиран вътрешен пазар с таван на цената. „ Не може 20-30 пъти по-високата цена на тока да се заплаща за сметка на фалиращи компании и българските семейства. “По мотив тази тематика по-рано денем Мая Манолова посети баничарница във Вълчи дол, която е на ръба на оцеляването, поради непостижимата сметка за ток.

Манолова акцентира, че точно това отличава Изправи се България – постоянно покрай проблемите на елементарния човек, чийто потребен избор е разумно да отиде в интерес на самия него. „ Така, както поддържаме баничарницата във Вълчи дол, казусът с входа в кв. Младост, църквата в Близнаци, по този начин сме покрай тези, които имат потребност от нас и се борим до намиране на решение “.

Манолова напомни за готовия законопроект за изключителната обстановка в енергийния и водния бранш, въз основа на който страната би трябвало незабавно да сътвори нужните промени и да се поеме цялото нарастване върху битовите сметки за всички енергийно небогати българи.

Във връзка с високата поддръжка и възходящия тренд от Изправи се България подчертаха, че не имат намерение да влизат в безпринципни обединения, - „ Както към този момент видяхме, обединенията за пари и власт катастрофират “ – сподели още Манолова във Варна.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР