Малките общини у нас масово лъжат за кастрирани кучета. Кога

...
Малките общини у нас масово лъжат за кастрирани кучета. Кога
Коментари Харесай

Малките общини у нас масово лъжат за кастрирани кучета


Малките общини у нас всеобщо лъжат за кастрирани кучета. Кога казусът с бездомните кучета у нас ще бъде решен – по какъв начин жители принудиха две общини в България да работят взаимно за решаването на този проблем.  За това описват от БНР.
„ Повече от година ни лиши с Тюркян да принудим
Община Кирково да подписа контракт със прилежаща община – Крумовград – за прилагане на лицензиран автомобил, с който да транспортира кучетата на общината до ветеринарна лечебница в Кърджали за кастрации и връщане на животните по места “. Това написа в обществените мрежи Радмила Ковачева от Сдружение „ Право на живот по закон “.

Пред БНР тя уточни, че от 3 години имат писмена връзка с община Кирково, която
обаче е имитирала осъществяване на стратегия:
„ Тя отчиташе брой кастрирани кучета, само че когато й се подадеше сигнал, да вземем за пример за нападателно куче, Общината не реагираше. Това в прав текст демонстрира, че Общината просто на хартия извършва някаква стратегия. Започнахме да сигнализираме регулярно контролния орган по осъществяване на програмата на тази община и на всички родопски общини в този район – Областната дирекция по сигурност на храните в Кърджали.
Другата регионална дирекция е Смолян “.
Според думите й институцията демонстрира искрено отвращение да извършва контролните си функционалности.

„ Сядат служителите в Общината, написват едни протоколи и документи, като по този метод осчетоводяват едно осъществяване на програмата “, изрече мнението си Ковачева. Според нея дребните общини имат опция да злоупотребяват.
„ Няма мощ, която да спре това, най-малко на този стадий “,
счита тя. Ковачева е подала сигнал до прокуратурата във връзка с абсурден случай с кастрация на кучета в Джебел и по думите й непозволено изразходени обществени средства. Тя обаче е получила отвод от там.

„ В момента обстановката в Чепеларе е спокойна. Добре споделяме към този момент с Общината “, уточни от своя страна Лилия Куцовска от родопския град в изявление за предаването „ Хоризонт до обед “. Тя означи, че това се е случило след многочислени диалози поради съществуването на доста бездомни кучета. По думите й общините би трябвало да си поемат уговорките. Куцовска посъветва хората, които подават сигнали до Общината, само че те остават без резултат,
да продължат да алармират на по-високо равнище.
Златин Младенски от организацията „ Мечо и другари “ подчерта отхвърли на огромна част от институциите да си свършат работата.

„ Това, което се случва на дневна база в България е, че се упражнява принуждение върху животни. В някои от тези случаи това принуждение е провокирано от животни, живеещи на улицата, и неовладяването на популацията на безстопанствените кучета. В доста огромна част от случаите обаче стои съответно просто изпитване на наслаждение от страна на хора. Почти постоянно неоправданото
принуждение над животни води и до принуждение над хора рано или късно “.
Младенски предложения на събитие в кучешкия парк в София, което ще се организира през днешния ден. Ще бъдат събрани животни, претърпели принуждение през годините. Ще бъдат показани и фрапиращи фотоси „ преди и след “. Ще се обърне внимание също на тематиките за кастрацията, чипирането на животните и опцията за осиновяване от общинските приюти в София, описа Младенски.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР